Poker Budućnosti u test-meču: Pogađali novajlije i povratnici

Budućnost pobijedila Adriju 4:0 golovima Ćukovića, Janketića, Božovića i Bojovića

3618 pregleda 3 komentar(a)
Ekipa Budućnosti uoči današnjeg meča, Foto: FK Budućnost
Ekipa Budućnosti uoči današnjeg meča, Foto: FK Budućnost

Golovima novajlije, Igora Ćukovića, te povratnika u plavi dres, Velizara Janketića i Ivana Bojovića, Budućnost je savladala trećeligaša Adriju sa 4:0, u prvom kontrolnom meču uoči starta nove sezone.

Još jedan gol za Budućnost dao je Draško Božović.

Ćuković je u aktuelnom prelaznom roku stigao iz Rudara, odakle je došao i Janketić, vrativši se na stadion pod Goricom nakon dvije sezone, dok je Bojović povučen sa pozajmice iz OFK Titograda.

"Plavi" su u laganom ritmu, po sparnom vremenu, lako izašli na kraj sa protivnikom koji je u svojim redovima imao šest japanskih fudbalera.

Trener Mladen Milinković maltene je isprobao dva tima, 21 igrač je dobio priliku, a ostaje da se vidi da li će postava koja je počela meč (Dragojević - Vukčević, Adžić, Ćuković, Sekulić - Mirković, Đuričković, Janketić, Vukotić, Ivanović - Moraitis) najbliža da počne prvi meč u prvenstvu, protiv Dečića za tačno dvije sedmice.

Nije, doduše, bilo standarnih Petra Grbića, koji je prije tri dana na treningu povrijedio kolateralni ligament koljena (u ponedjeljak bi trebalo da se zna dužina pauze), kao ni Miloša Raičkovića.

Nije počeo ni Božović, koji je suspendovan za evropske mečeve. Nedostajao je i Dejan Zarubica.

Mladi Petar Vukčević na desnom beku, kao i ofanzivni vezni Milan Vukotić, igrači su ispod 21 godine koji su u prvom planu da ispune "kvotu" obaveze igranja dva mlada igrača u Prvoj ligi.

Šansu u nastavku dobili su još Nikčević, Mijović, Bojović, Božović, Striković, Terzić, Mugoša, Ćetković, Dašić i Milić.

Budućnost će 9. avgusta saznati ime rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a utakmica se igra 10 dana kasnije.

Bonus video: