Paulo Dibala naučnim pristupom proglašen najboljim igračem Serije A

Iz Serije A su objavili kako je izbor utemeljen na službenim statističkim podacima, sistemu patentiranom još 2010. godine, a u koji se uračunavaju sve utakmice igrane u prvenstvu, Kupu i Superkupu

1327 pregleda 1 komentar(a)
Dibala, Foto: AP
Dibala, Foto: AP

Serija A je objavila da je najkorisniji igrač (MVP) prošle sezone igrač Juventusa Paulo Dibala.

Iz Serije A su objavili kako je izbor utemeljen na službenim statističkim podacima, sistemu patentiranom još 2010. godine, a u koji se uračunavaju sve utakmice igrane u prvenstvu, Kupu i Superkupu.

Prema tim proračunima za najboljeg golmana proglašen je Vojćeh Šćešnji iz Juventusa, najbolji odbrambeni igrač je štoper Intera Stefan de Fraj, najbolji vezista je kapitan Atalante Alehandro Gomes, najbolji napadač je prvi strijelac lige Ćiro Imobile iz Lacija, a najbolji mladi igrač krilo Parme Dejan Kuluševski.

"Izračunavanje kvaliteta igra bazirano je na službenim statističkim pokazateljima Serije A koje predstavljaju objektivan naučni evaluacioni kriterijum za proglašavanje najboljih. Ova je godina bila posebna zbog zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica u završnici, ali svi nagrađeni igrači uspjeli su da pokažu svoj talent u svim utakmicama u kojima su igrali", rekao je izvršni direktor Serije A Luiđi De Siervo.

Bonus video: