Njemačka: Prvi pokrenuli fudbal, prvi vraćaju navijače

"Ako i kada se navijači vrate na stadione ne zavisi o DFL-u već o političkim vođama. Mi ni očekujemo niti tražimo bilo što, ali se pripremamo za taj mali korak kada dođe vrijeme za to", rekao je izvršni direktor DFL-a Kristijan Sajfert

2247 pregleda 1 komentar(a)
Stadion Šalkea, Foto: AP
Stadion Šalkea, Foto: AP

Njemački fudbalski prvoligaši i drugoligaši (DFL) na sastanku održanom u utorak dogovorili su kako su spremni da otvore svoje stadione za manji broj gledalaca ukoliko političke vlasti daju zeleno svjetlo za to tokom ovog mjeseca

"Ako i kada se navijači vrate na stadione ne zavisi o DFL-u već o političkim vođama. Mi ni očekujemo niti tražimo bilo što, ali se pripremamo za taj mali korak kada dođe vrijeme za to", rekao je izvršni direktor DFL-a Kristijan Sajfert.

Ministri zdravkja svih njemačkih saveznih država trebalo bi da se sastanu sljedeće sedmice, kada će jedna od tema biti i povratak navijača na stadione.

Prema trenutnoj odluci u Njemačkoj na snazi je zabrana svih događanja sa velikim brojem ljudi do 31. oktobra.

Prošlosezonsko njemačko prvenstvo, prekinuto zbog pandemije koronavirusa sredinom marta, nastavljeno je u maju utakmicama bez prisutstva publike i na takav način je i okončano krajem juna.

Novo njemačko prvenstvo počinje 18. septembra.

Bonus video: