riješene nesuglasice

Murinjova oda Kasiljasu: Istorijska figura Reala, Španije i svjetskog fudbala

"Iker je veliki golman i veliki čovjek. On je istorijska figura Reala, Španije i svjetskog fudbala. Sa njim sam osvojio titulu u Realu, titulu rekorda, ali imao sam i teške trenutke zbog moje profesionalne, a ne lične odluke, da ukažem prednost drugom igraču", kazao je Murinjo

3120 pregleda 1 komentar(a)
Murinjo i Kasiljas, Foto: AS
Murinjo i Kasiljas, Foto: AS

ker Kasiljas se danas zvanično oprostio od fudbala, ali je njegova karijera praktično završena onog dana kada je u suzama napustio Real.

Krajem juna 2015. godine plačući je izjavio da ide iz Madrida, nakon što je shvatio da u Realu nije prva opcija.

Žoze Murinjo je od 2010. do 2013. bio na klupi i tada je pomjerio Kasiljasa s pozicije prvog golmana. Kasnije je to ispravio Karlo Anćeloti, ali Iker je već bio odlučio da traži novi izazov...

Portugalac je bio brutalno iskren prema legendi, većina navijača je smatrala da je to greška i nepravda, da je Murinjo morao da poštuje ikonu kluba, a da je Florentino Peres morao da ga zaštiti.

A nakon što je objavio kraj karijere, oglasio se Murinjo, riječima poštovanja prema svemu što je Kasiljas uradio i značio u svijetu fudbala.

"Njegova inteligencija i zrelost učinila je da uvijek poštujemo jedan drugog i da izgradimo iskreno prijateljstvo", rekao je Murinjo za "As".

"Iker je veliki golman i veliki čovjek. On zna da to mislim. On je istorijska figura Reala, Španije i svjetskog fudbala. Sa njim sam osvojio titulu u Realu, titulu rekorda, ali imao sam i teške trenutke zbog moje profesionalne, a ne lične odluke, da ukažem prednost drugom igraču".

Murinjo i Kasiljas su od tada, nakon perioda hladnih odnosa, riješili nesuglasice.

Kasiljas je više puta hvalio Murinjov trenerski osjećaj, a kada je u maju 2019. doživio srčani udar na treningu Porta, Murinjo je poslao pismo podrške i lično se u klubu raspitivao za stanje slavnog golmana.

"Naš sukob nije bio sukob dva ega, već trenera i kapitena Reala, Nije mi lako bilo da donesem odluku, a ni njemu da je prihvati. Ali, mi smo kao ljudi riješili sve, naš odnos je uvijek bio iskren, a zatim i prijateljski", naglasio je Murinjo. 

Preporučujemo za Vas