Arsenalova misija - zadržati Obamejanga

Gabonac donio trofej „tobdžijama”, Imobile Zlatna kopačka Evrope, Navas junak Pari Sen Žermena

2138 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dao je dva gola Mančester sitiju u polufinalu, a onda na isti način slomio i Čelsi za trofej Arsenala u FA kupu - Pjer-Emerik Obamejang je uradio i više nego dovoljno da mu klub ponudi veću platu nego što je imao do sada.

Napadaču iz Gabona narednog ljeta ističe ugovor, a mjeseci koji slijede su presudni za njegovu budućnost u sjevernom Londonu...

GOLMAN

Navas (PSŽ) - Parižani u okršaj s Atalantom u četvrtfinalu Lige šampiona ulaze s dva osvojena trofeja - u Kupu i Liga kupu Francuske. Kostarikanac na golu je najzaslužniji za ovaj drugi pehar nakon što je briljirao u penal seriji protiv Lila.

ODBRANA

D’Ambrozio (Inter) - svega 50 sekundi mu je trebalo da zatrese mrežu Atalante i otvori Interu put ka drugom mjestu na tabeli Serije A.

Jang (Inter) - asistirao je kod pogotka D’Ambrozija, potom i sam pogodio. Interova odbrana je slomila krila „boginji”...

Marušić (Lacio) - četvrti put zaredom je dobio minute kod Inzagija i za povjerenje mu vratio asistencijom kada je maestralno mrežu Napolija zatresao Ćiro Imobile.

SREDINA

Peroti (Roma) - imao je i boljih sezona u karijeri, ali ni ova nije ispod nivoa. Teško da je mogao bolje da je završi - dao je dva gola na terenu novog šampiona Juventusa u pobjedi 3:1.

Ruis (Napoli) - još jedna odlična partija za Španca, i još jedan efektan pogodak.

Pepe (Arsenal) - Beljerin je počeo akciju kod drugog gola Arsenala, a bivši fudbaler Lila odradio ljepši dio posla kada je loptu sproveo do Obamejanga.

Sanabrija (Đenova) - pamtiće se da je Paragvajac donio Đenovi opstanak u Seriji A.

NAPAD

Obamejang (Arsenal) - trofej u FA kupu je apsolutno zasluga Obamejanga. Arsenal čini sve da ga sačuva, ali pita se iskusni napadač.

Ibrahimović (Milan) - gol u svom stilu protiv Kaljarija. Nije ga poremetilo ni to što je prethodno promašio penal.

Imobile (Lacio) - kralj golgetera u sezoni 2019/2020. Pogodio je 36 puta u Seriji A i postao Zlatna kopačka.

Bonus video: