Bekam ima franšizu u Majamiju

Majami je od 1998. do 2001. godine imao MLS franšizu, ali je klub Majami fjužn napustio grad zbog slabe posjete na utakmicama
1 komentar(a)
Dejvid Bekam MLS liga, Foto: Reuters
Dejvid Bekam MLS liga, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2018. 19:16h

Bivši kapiten Engleske Dejvid Bekam osnovao je danas fudbalski klub u Majamiju.

Majami će biti 25. klub u američkoj MLS ligi, a Bekam je u februaru 2014. godine iskoristio opciju iz ugovora s bivšim klubom LA Galaksijem da kupi franšizu po sniženoj cijeni.

Bekam je tako doveo MLS ligu u Majami, a klub će igrati na stadionu od 25 hiljada mjesta.

"Prezadovoljni smo, zahvalni i uzbuđeni. Obećanje našim navijačima i navijačima širom svijeta je jednostavno: Vaš tim će uvijek nastojati da vas na terenu učini ponosnim, naš stadion će biti mjesto koje ćete željeti da posjećujete, a naš uticaj na zajednicu i mlade južne Floride biće veliki", rekao je Bekam.

Majami je od 1998. do 2001. godine imao MLS franšizu, ali je klub Majami fjužn napustio grad zbog slabe posjete na utakmicama.

Bekam je za četiri godine imao mnogo problema da osnuje klub, prije svega zbog lokacije za izgradnju stadiona na jugu Floride, čiji su se stanovnici protivili.

On je zajedno s timom investitora u decembru 2015. kupio zemljište za izgradnju stadiona poslije tri neuspjela pokušaja kupovine pogodne lokacije.

Stadion je izgrađen u Overtaunu, a klub još nema grb.

Bonus video: