Džeko sve dalje od Čelsija, Konte sada hoće Žirua

Čelsi se tako okrenuo alternativama, a sve zavisi od toga da li će Pjer-Emerik Obamejang preći u Arsenal.
0 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Reuters
Edin Džeko, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2018. 17:59h

Edin Džeko je prije nekoliko dana bio gotovo viđen u Čelsiju, ali su pregovori tako usporili da bi sada bilo čudo ako napadač iz Bosne i Hercegovine karijeru nastavi u Londonu.

Kako prenose italijanski mediji, pregovori dva kluba su potpuno stali, a za sve je kriv Džeko, koji se nije dogovorio s "plavcima" oko ličnih uslova.

Roma i Čelsi su još prošle sedmice našli zajednički jezik, transfer od 30 miliona (i pet kroz bonuse) već je bio viđen, ali je bivši golgeter Volfsburga sve stopirao.

Postoje razne teorije - jedna je da je Džeka nagovorila supruga da ostanu u Rimu, druga da igrač ne želi u ekipu kojoj ne može da pomogne u Ligi šampiona, a treća da iza svega stoje navijači koji su prethodnih dana izvršili pritisak i na upravu i na fudbalera da do transfera ne dođe.

Još nije definitivno da Džeko zaista neće otići kod Antonija Kontea, ali kako sada stvari stoje "vučica" je na dobrom putu da ga zadrži na "Olimpiku".

Čelsi se tako okrenuo alternativama, a sve zavisi od toga da li će Pjer-Emerik Obamejang preći u Arsenal.

Ako se to desi, onda bi Miši Bačuaji stigao na pozajmicu u Borusiju, a Čelsi bi dobio napadača "tobdžija" Olivijea Žirua.

Bonus video: