Evo kada se završava januarski prelazni rok u Evropi

Klubovi koji igraju Ligu šampiona mogu da registruju igrače za nokaut fazu do 23 sata u četvrtak (prvi februar)
81 pregleda 0 komentar(a)
Kutinjo, Foto: Reuters
Kutinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2018. 16:54h

Januarski prelazni rok je donio neke velike transfere, poput Filipea Kutinja u Barselonu i Aleksisa Sančesa u Mančester junajted, a do srijede veče ima dovoljno prostora za još neku "bombu".

Jedna je na pomolu - Pjer-Emerika Obamejanga samo detalji dijele od transfera iz Borusije Dortmund u Arsenal, a nije isključeno ni da Edin Džeko napusti Romu i ode u Čelsi, iako su pregovori stali...

Kako god, vremena nije ostalo mnogo, a prelazni rok duže traje samo u Portugalu (završava se 2. februara), Argentini (sedmog), Rusiji (22), Kini (27), Brazilu (2. aprila).

Na primjer, u Sjedinjenim Američkim Državama još nije ni počeo - kreće 7. februara i trajaće sve do 1. maja.

U Engleskoj, Francuskoj, Velsu, Španiji i Holandiji prelazni rok se završava u srijedu u 23 sata, u Škotskoj u ponoć, a najranije će sve biti gotovo u Bundesligi koja ima rok do 17 časova.

Italijanska liga će registrovati transfere koji se realizuju do 22 sata, a turska 60 minuta ranije...

Posebna pažnja se i dalje usmjerava na kinesko tržište, ali je, bez obzira na to što prelazni rok tamo traje do kraja narednog mjeseca, teško očekivati senzacionalne odlaske, jer se klubovima više praktično ne isplati da dovode velika i skupa pojačanja.

Razlog je odluka tamošnjih vlasti da klubovi koji dovedu pojačanja moraju da na dato obeštećenje dodatno plate i istu cijenu na ime poreza.

Ta odluka je najviše uticala da propadne transfer Rađe Naingolana u Peking Guoan, jer bi kineski klub koštao 100 miliona, umjesto 50 koliko je ponuđeno Romi.

Klubovi koji igraju Ligu šampiona mogu da registruju igrače za nokaut fazu do 23 sata u četvrtak (prvi februar).

Bonus video: