Franćesko Toti opet u Romi: Novi vlasnik otvara vrata legendi

Toti je 2017. pomalo prisilno okončao karijeru u 40. godini, nakon 28 godina u klubu, jer mu Palotina uprava nije ponudila novi ugovor, već funkciju direktora

2795 pregleda 1 komentar(a)
Toti, Foto: AP
Toti, Foto: AP

Roma je ove sedmice promijenila vlasnika, kompanija Fridkin Group na čelu sa Danom Fridkinom otkupila je rimski klub od Džejmsa Palote za 591 milion eura.

Preuzimanje će zvanično biti gotovo 31. avgusta, "Skaj sport" javlja da bi dolazak novog vlasnika mogao da znači povratak legende kluba Franćeska Totija.

Toti je 2017. pomalo prisilno okončao karijeru u 40. godini, nakon 28 godina u klubu, jer mu Palotina uprava nije ponudila novi ugovor, već funkciju direktora.

Dvije godine kasnije Toti je otišao iz Rome, jer je shvatio da njegova uloga nije važna i naglasio da će se u klub vratiti samo ako se promjeni vlasnik.

Ta promjena se dogodila i italijanski mediji smatraju ga ozbiljnim kandidatom za funkciju sportskog direktora. Toti nema iskustva, ali je učio od Monćija dok je Španac bio u klubu.

Spominju se i druga imena, poput Valtera Sabatinija, ali i Ralfa Rangnika, Njemca koji je mjesecima pregovarao sa Milanom...

Bonus video: