Ostaje li Sari - trener Juventusa kaže da ima ugovor, Anjeli: Pustimo da sve prespava...

Šta očekujem? Ne očekujem ništa. Imam važeći ugovor i respektujem to", kazao je Sari nakon eliminacije od Liona

5053 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mauricio Sari
Foto: Mauricio Sari

Ostaje li Mauricio Sari?

Nakon eliminacije od Liona u osmini finala Lige šampiona, italijanski mediji smatraju da je blizu smjene.

"Juve ispao, ko umjesto Sarija?", "Šokanta eliminacija, Sari rizikuje posao"...

Šta o svemu misli još uvijek aktuelni trener Juventusa?

"Šta očekujem? Ne očekujem ništa. Imam važeći ugovor i respektujem to. Na ovako visokom nivou ne možete da donosite odluke na osnovu samo jednog meča, a mi smo na osam mečeva u Ligi šampiona ove sezone ostvarili šest pobjeda, jedan remi i doživjeli jedan poraz - i eliminisani smo".

Sari je, kako kaže, ponosan na svoj tim.

"Razočaran sam zbog eliminacije, ali i srećan zbog načina na koji je tim odigrao. Odigrali smo odličnu utakmicu, sa mnogo energije, vratili se nakon primljenog gola, preokrenuli rezultat, vjerovali do kraja".

Juventus je eliminisan od Liona zbog manje postignutih golova u gostima - nakon poraza u Francuskoj od 1:0, trijumf 2:1 u Torinu nije mu bio dovoljan.

Šta o Sarijevoj budućnosti misli predsjednik kluba Andrea Anjeli?

"Ovo je kraj teške sezone. Osvajanjem devete uzastopne titule ispisali smo divnu stranicu istorije sa Sarijem, koji je kao trener stigao do vrha od najnižih liga. Ispadanje iz Lige šampiona je razočaravajuće za sve - za igrače, za navijače... Nekada smo imali san da osvojimo Ligu šampiona, sada to nije san nego cilj, ali okrećemo se narednoj sezoni. Ostavićemo nekoliko dana da sve ovo 'prespava', da evoluira, pa ćemo vidjeti", kazao je Anjeli.

Bonus video: