Dočekao je samo naredno jutro na klupi: Juventus smijenio Sarija!

Juventus, koji je nedavno osvojio devetu uzastopnu titulu prvaka Italije, neočekivano je eliminisan od francuskog predstavnika već u prvoj nokaut fazi Lige šampiona

26943 pregleda 50 reakcija 14 komentar(a)
Odlazi već nakon jedne sezone: Sari, Foto: Beta/AP
Odlazi već nakon jedne sezone: Sari, Foto: Beta/AP

Juventus je smijenio Mauricija Sarija nakon ispadanja u osmini finala Lige šampiona, javljaju italijanski mediji.

Uskoro se očekuje i zvanično saopštenje "stare dame".

Juventus, koji je nedavno osvojio devetu uzastopnu titulu prvaka Italije, neočekivano je eliminisan od francuskog predstavnika već u prvoj nokaut fazi Lige šampiona.

Prvi meč, igran prije korona-pauze u Lionu završen je pobjedom domaćina 1:0, a Juventusu je bio premali trijumf 2:1 u revanšu.

Sari je sinoć na konferenciji za novinare nakon meča, upitan da prokomentarišse mogućnost odalska, kazao da je to uvredljivo pitanje i da ima važeći ugovor koji mora da respektuje.

Dočekao je, međutim, samo naredno jutro na klupi Juventusa.

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli nije želio da govori sinoć o promjeni trenera, naglasivši da je najpametnije "pustiti da stvari prespavaju nekoliko dana", a onda donijeti odluku.

Stvar je "prespavala", ali samo jednu noć.

Sari je preuzeo Juventus u junu prošle godine - osvojio je titulu, poražen je u finalu Kupa Italije od Napolija, svog nekadašnjeg tima, a ispadanje u osmini finala LŠ je nešto što mu čelnici kluba nisu oprostili.

Bonus video: