Pukovnika Gadafija su sati dijelili od kupovine Mančester junajteda

Mehmet Dalman, tursko-kiparski broker i bankar sa engleskim pasošem, vlasnik Kardif sitija, ispričao je engleskim medijima da je 2004. godine privatnim avionom putovao u LIbiju kako bi se uvjerio da Gadafi zaista želi da postane vlasnik Junajteda
1 komentar(a)
junajted, Foto: Reuters
junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2018. 14:02h

Bivši predsjednik Libije Muamer el Gadafi bio je na "milimetar od kupovine većinskog paketa akcija Mančester junajteda", tvrdi čovjek koji je posredovao u promjeni vlasništva nad engleskim gigantom i prodaji kluba američkom biznismenu Malkolmu Glejzeru.

Mehmet Dalman, tursko-kiparski broker i bankar sa engleskim pasošem, vlasnik Kardif sitija, ispričao je engleskim medijima da je 2004. godine privatnim avionom putovao u LIbiju kako bi se uvjerio da Gadafi zaista želi da postane vlasnik Junajteda.

U to vrijeme, klubom su upravljali Džon Magnije i JP Mekmanus, koji su, međutim, došli u sukob sa Aleksom Fergusonom i izložili akcije na prodaju.

Dalman je dobio zadatak da nađe nove investitore.

"Ljudi ne mogu ni da zamisle koliko je sve bilo blizu. Gadafi je zamalo kupio klub, u pitanju su bili sati. On je imao novac, a pokolebao sam ga kada sam mu rekao: 'Pazi se, kupovina Mančester junajteda je ravna kupovini Engleske crkve. Može da bude opasan presedan, jer je Junajted istorijski klub...'. Pokolebao se, a onda su se pojavili Glejzeri", rekao je Dalman.

Nakon što je svrgnut sa vlasti, Gadafi je ubijen u oktobru 2011. godine u svom rodnom gradu Sirtu.

Bonus video: