Budućnost čeka žrijeb i sjeća se Genka

Utakmica 1. kola igra se 18. ili 19. avgusta - Budućnost protiv Kluža, Ludogoreca ili Omonije, golman Miloš Dragojević vraća film na 2016. godinu

2469 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Dragojević, Foto: S. Prelević
Miloš Dragojević, Foto: S. Prelević

Budućnost se nakon tri godine vraća u kvalifikacije za Ligu šampiona, a danas u podne, nakon žrijeba u Nionu, saznaće ime protivnika.

Utakmica 1. kola igra se 18. ili 19. avgusta.

- S nestrpljenjem očekujemo žrijeb. Već tri nedjelje boravimo u hotelu, često pričamo o tome, o mogućem rivalu, danas će konačno biti kraj neizvjesnosti i moći ćemo da krenemo u završne pripreme, da se skoncentrišemo na protivnika - kaže golman Budućnosti Miloš Dragojević, koji je prije dva dana produžio vjernost “plavima” na još godinu.

Nakon što je saznala da će u prvoj rundi igrati protiv Kluža, Omonije ili Ludogoreca gotovo je izvjesno da Budućnost neće moći da igra pod Goricom, zbog putnih restrikcija u doba koronavurusa.

- Bez obzira na ima protivnika, bez obzira na to gdje igrali, najvažnije je da budemo maksimalno fokusirani, igra se samo jedna utakmica, traje 90 ili 120 minuta i sve je moguće - dodaje Dragojević.

Često se, kako kaže, prisjeti Genka...

- Svi su nas otpisali nakon poraza u Belgiji 2:0, mi smo u revanšu bili na korak od senzacije i prolaza. Bila je to istorijska utakmica za naš klub i treba da nam posluži kao dobro iskustvo, iako je samo nekoliko igrača iz sadašnje generacije igralo taj meč - kaže Dragović, koji je bio u timu, uz Mirkovića, Raičkovića i Janketića.

Žrijeb je danas u podne, a već sjutra (ponedjeljak), Budućnost će saznati i narednog rivala - u 2. kolu kvalifikacija za LŠ (ako prođe dalje), ili u 2. kolu kvalifikacije za LE (ako ispadne).

Bonus video: