Dani Alveš otkrio zašto je Nejmar napustio Barselonu

"Mislim da je za fudbalere kakav je Nejmar bolje da ne budu u istom timu sa Mesijem. Napravio je pravu odluku, odlučivši da sam bira put", rekao je Alveš
2 komentar(a)
nejmar alveš, Foto: Reuters
nejmar alveš, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2018. 11:55h

Dani Alveš, brazilski reprezentativac, bio je aktivno uključen u najveći transfer svih vremena - Nejmarov prelazak iz Barselone u PSŽ za 222 miliona eura.

Alveš je u razgovoru za zvanični sajt FIFA otkrio da je Nejmarova želja bila da odlaskom iz Barselone izađe iz sjenke Lea Mesija.

"On je morao to da uradi. Igrati sa Mesijem je najbolja stvar koja može da se dogodi fudbaleru, ali, istovremeno, uvijek ostane dilema - da li si tako dobar igrač, ili te igranje sa Mesijem čini boljim. Nejmar je morao da riješi tu dilemu, morao je da izađe iz njegove sjenke i pokaže koliko može. Mislim da je za fudbalere kakav je Nejmar bolje da ne budu u istom timu sa Mesijem. Napravio je pravu odluku, odlučivši da sam bira put", rekao je Alveš.

Nejmar je, s druge strane, u razgovoru za brazilske medije kazao da su i Mesi i Ronaldo igrači kojima se divi.

"Njih dvojica su deset godina u vrhu, igraju na najvećem mogućem nivou, Naravno da su to fudbaleri koji su uzori svima nama", rekao je Nejmar.

Bonus video: