Nikšićka veza sa Borcem: Čelik ga izbacio iz Evrope, Rakojević vodio prije 16 godina, Međedović osvojio titulu

Starijim ljubiteljima fudbala Borac je poznat kao senzacionalni osvajač Kupa SFR Jugoslavije 1988. godine, što je najveći uspjeh u istoriji kluba, koji je jednom bio prvak BiH - 2011. godine

4435 pregleda 5 komentar(a)
Starijim ljubiteljima fudbala Borac je poznat kao senzacionalni osvajač Kupa SFR Jugoslavije 1988. godine, što je najveći uspjeh u istoriji kluba, koji je jednom bio prvak BiH - 2011. godine, Foto: FK Borac
Starijim ljubiteljima fudbala Borac je poznat kao senzacionalni osvajač Kupa SFR Jugoslavije 1988. godine, što je najveći uspjeh u istoriji kluba, koji je jednom bio prvak BiH - 2011. godine, Foto: FK Borac
Ažurirano: 10.08.2020. 14:40h

Borac iz Banjaluke, rival Sutjeske u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, kao da je "sudbinski" vezan za Nikšić - prije osam godina je posljednji put igrao na evropskoj sceni, i to protiv nikšićkog kluba.

Tada je rival Borcu bio Čelik, koji je prošao dalje, nakon dva remija - 2:2 u gostima i 1:1 kod kuće.

Borac je od tada bio na marginama bosansko-hercegovačkog fudbala, daleko od vrha, a sada kada se vratio na evropsku scenu ponovo će se sastati sa crnogorskim predstavnikom iz Nikšića.

Nikšićka veza sa Borcem je i doskorašnji trener Sutjeske Nikola Rakojević, koji je u sezoni 2003/04 bio na klupi banjalučkog tima, a u njegovom stručnom štabu tada je bio i Miodrag Radulović.

Starijim ljubiteljima fudbala Borac je poznat kao senzacionalni osvajač Kupa SFR Jugoslavije 1988. godine, što je najveći uspjeh u istoriji kluba, koji je jednom bio prvak BiH - 2011. godine.

Član šampionske generacije bio je Nikšićanin - Dražen Međedović.

Klub se stabilizovao prošle sezone, koja je u BiH prekinuta zbog pandemije. U trenutku prekida bio je četvrti na tabeli, što mu je i donijelo mjesto u kvalifikacijama za LE.

Odlično je počeo sezonu 2020/21, sa dvije pobjede u prva dva prvenstvena, nad ekipom Mladosti iz Doboja 6:0 i Slobodom iz Tuzle 2:0.

Prva zvijezda tima je Goran Zakarić, nekadašnji igrač Partizana i povremeni reprezentativac BiH.

Ekipu vodi Vlado Jagodić.

Bonus video: