Ronaldo dostigao golgeterski podvig golmana?!

U pitanju je, naravno, Hans-Jerg But, koji je bio specijalista za izvođenje penala. U karijeri je dao 29 golova, a samo tri puta je to uradio u Ligi šampiona. I to baš protiv Juventusa, kao golman Hamburgera, Bajer Leverkuzena i Bajerna

8023 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je ispao u osmini finala, Kristijano Ronaldo ostao bez šanse da šesti put u karijeri osvoji Ligu šampiona, ali je opet ispisao dio istorije elitnog takmičenja.

Najbolji strijelac u istoriji LŠ je postao tek treći igrač koji je u tri kluba pogađao protiv istog rivala.

U pohodu na titulu prvaka Evrope 2008. sa Mančester junajtedom je izbacio „lavove” u osmini finala jedinim golom u revanšu (prvi meč završen 1:1), a u dresu Reala je tri puta tresao mrežu na šest susreta sa Francuzima.

Sada je dva puta pogodio u revanšu, ali to nije bilo dovoljno, jer je Juve ispao zbog pravila o golu u gostima - prvi meč u Lionu završen 1:0, drugi u Torinu 2.1.

Prije CR7, taj uspjeh je napravio njegov nekadašnji saigrač iz Junajteda i Reala, Rud van Nistelroj, koji je u dresu PSV-a i velikana engleskog i španskog fudbala pogađao mrežu Bajerna.

Na listi je i jedan golman?! U pitanju je, naravno, Hans-Jerg But, koji je bio specijalista za izvođenje penala.

U karijeri je dao 29 golova, a samo tri puta je to uradio u Ligi šampiona, i to protiv istog rivala - Juventusa!

Prvi put je pogodio u dresu Hamburgera 13. septembra 2000. u spektakularnom remiju 4:4, a sezonu kasnije u pobjedi 3:1, kojom je Bajer Leverkuzen otvorio vrata četvrtfinala (kasnije stigao do finala i izgubio od Reala magičnim golom Zinedina Zidana).

Seriju je zatvorio 12. avgusta 2009. godine, kada je u Torinu izjednačio i pokrenuo veliki preokret Bajerna (4:1).

Bonus video: