Barsa iskoristila sudijske greške, slavio i Atletiko, Ermoso pogađao za anale

Igrač Espanjola je postigao tri gola, ali dva je smjestio u svoju mrežu i jedinstven je u istoriji Primere
4 komentar(a)
mesi, Foto: Reuters
mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2018. 22:00h

Barselona je slavila i vratila je 11 poena prednosti. Teže od očekivanja na "Nou kampu" je izgubio i Alaves (2:1), koji će zasigurno imati puno primjedbi na suđenje.

Baskijci su poveli golom Džona Gvidetija i iz kontre i na muke su stavljali favorizovanog domaćina, koji se bezopasno u prvom poluvremenu dodavao na sredini igrališta.

Ipak, gostima iz Vitorije ponestalo je snage nakon 120 minuta velike borbe sa Valensijom, koju su četiri dana ranije eliminisali iz Kupa kralja a taj pad je znalački iskoristio Luis Suares da poravna rezultat.

Prvu grešku golmana gostiju Pačeka iskoristio je Mesi, koji je iz slobodnog udarca pogodio za preokret. Faulu je, međutim prethodio očigledan ofsajd rezerviste Paka, koji je ušao u igru umjesto Kutinja.

I tu nije bio kraj sudijskim greškama jer u 89. minutu nije dosuđen penal nakon igre rukom Umtitija.

Atletiko je opravdao ulogu apsolutnog favorita na svojoj "Vanda metropolitani" protiv pretposljednje ekipe, Las Palmasa.

Iako je i u prvom diejlu stavrao brojne šanse, Grizman je čak uzdrmao i prečku, Las Palmas je poklekao tek u nastavku.

Grizman je "otključao bravu" nakon sata igre na dodavanje Huanfrana, da bi potom El Ninjo Tores u 73. minutu riješio pitanje pobjednika. Tačku na utakmicu u finišu i konačan rezultat postavio je Tomas Parti.

Naš reprezentativac Stefan Savić je odmarao u ovom susretu svojih "kolćonerosa", koje je odgledao sa klupe za rezervne igrače. Atletiko čvrsto drži drugo mjesto.

Sevilja je na krilima pobjeda nad Atletikom u Kupu krlja dočekala Hetafe, ali nije uspjela da opravda ulogu favorita. Iako je u drugom poluvremenu povela efektnim golom petom Luisa Muriela u 72. minutu, Hetafe je u nadoknadi došao do zasluženog boda.

A u podnevnom terminu Leganes je pred svojoim publikom pobijedio Espanjol sa 3:2. U istoriju Primere ušao je strijelac tri gola Ermosa! Igrač Espanjola je postigao dva autogola, a onda je pogodio i mrežu koju je trebalo.

Rezultati:

Leganes - Espanjol 3:2 (Ermoso (autogolovi) 11, 82, Gerero 69 - Navaro 49, Ermoso 88)

Atletiko - Las Palmas 3:0 (Grizman 61, Tores 73, Parti 88)

Sevilja - Hetafe 1:1 (Muriel 72 - Anhel 90+3)

Barselona - Alaves 2:1 (Luis Suares 72, Mesi 84 - Gvideti 23)

Bonus video: