Detektor laži za ruske arbitre

Spartak je žestoko oštećen na startu fudbalske sezone u Rusiji a RFF uputila poztiv arbitrima da se testiraju na poligrafu

3555 pregleda 0 komentar(a)
Kašai je priznao grešku sudije kojeg je delegirao, Foto: 24.ur.com
Kašai je priznao grešku sudije kojeg je delegirao, Foto: 24.ur.com

Bura u Rusiji počela je već od prvog kola kada je Spartak nakon 10 minuta vodio protiv Sočija sa 2:0, ali je utakmica završena remijem sa dva penala, od kojih je drugi u završnici meča bio skandalozan. I to uprkos VAR-u.

Najtrofejniji ruski klub, ali i fudbalska javnost podigla se u Rusiji, pa je čak upućen zahtjev da se glavni sudija i arbitar koji je rukopvodio VAR-om, podvrgnu detektoru laži.

Spartak ne sumnja da je rezultat unaprijed režiran od strane sudija, prvi čovjek kluba Leonid Fedun najavio je čak istupanje iz ruske Premijer lige, pa "crveni" čak nisu počeli prodaju ulaznica za utakmicu protiv Ahmata.

Suđenjem u Rusiji, kojim je Spartak odavno sa pravom nezadovoljan, sada rukovodi čuveni Mađar Viktor Kašai, koji je priznao grešku glavnog sudije Vasilija Kazarcjova kod drugog penala i najavljena je njegova suspenzija na ovu sezonu.

On i Aleksej Ješkov, koji je rukovodio VAR-om, dobili su zvaničan upit od Ruske fudbalske federacije da se podvrgnu ispitivanju na poligrafu.

To, međutim, nije propisano u sudijskom udruženju pa je moguće samo da sudije dobrovoljno prihvate da se testiraju na detektoru laži.

Spartakovi veterani su otišli dotle da traže doživotne suspenzije za Kazarcjova, Ješkova ali i Leonida Kalošina, koji rukovodi VAR tehnologijom u ruskoj Premiejr ligi i traže da se na tu poziciju dovede inostrani stručnjak.

Bonus video: