Siti pobijedio i dobio batine u Kardifu, među 16 najboljih je i Čelsi

De Brujne i Sterling donijeli trijumf "građanima" u Velsu
0 komentar(a)
Mančester siti Kevin de Brujne, Foto: Reuters
Mančester siti Kevin de Brujne, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2018. 18:06h

Mančester siti nije dozvolio iznenađenje u FA kupu, pa je u ovom trenutku u igri za sva četiri trofeja.

"Građani" nisu imali problema protiv Kardifa u Velsu, pobijedili su sa 2:0 i prošli među 16 najboljih ekipa u najstarijem takmičenju na svijetu.

De Brujne je majstorijom iz slobodnog udarca u 8. minutu (šutirao ispod živog zida) najavio siguran trijumf "građana", a onda se u finišu prvog poluvremena upisao i Sterling koji je pogodio glavom na centaršut Bernarda Silve.

Pepa Gvardiolu jedino može da brine povreda Sanea, koji je zamijenjen na poluvremenu zbog grubog faula Beneta, a igrači Kardifa su svih 90 minuta bukvalno igrali "na nož".

"Znali smo da Kardif igra tako. Bilo je nekoliko veoma oštrih startova, ali i to je fudbal. Nadam se samo da povreda Sanea nije ozbiljna", rekao je De Brujne.

Gvardiola je bio ljut:

"Posao sudije je da zaštiti igrača. Ne samo mog, već svakog fudbalera. Sane? Nisam doktor, ali znam da će pauzirati. Ne znam koliko", kazao je menadžer Sitija.

I Čelsi je opravdao ulogu favorita protiv Njukasla za plasman u osminu finala - dva gola Mišija Bašuaija u prvom (31, 44. minut), te kasnije Markosa Alonsa (72) donijela su rutinski trijumf ekipi Antonija Kontea.

"Počeli smo sporije, ali je nakon prvog gola sve bilo drugačije. Pobjeda je na neki način bila obaveza, jer smo prije nekoliko dana eliminisani od Arsenala u Ligakupu i ovo je takmičenje koje nikako ne želimo da zapostavimo", istakao je kapiten "plavaca" Gari Kejhil.

Čelsi je stigao do osmine finala 18. put u posljednjih 20 godina, a to nije uspio jedino 2011. i 2015. godine.

Bonus video: