Korona u Barseloni, zaraženi igrač nije bio u kombinaciji za Lisabon

"Igrač nije u kontaktu sa članovima prve ekipe koja putuje u Lisabon u četvrtak", dodaje Barselona koja u petak igra u četvrtfinalu Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna

5248 pregleda 0 komentar(a)
Nou kamp, Foto: Printscreen
Nou kamp, Foto: Printscreen
Ažurirano: 12.08.2020. 17:32h

Igrač Barselone, koji "nije u kontaktu s ekipom koja bi u četvrtak trebalo da otputuje za Lisabon na završnicu Lige šampiona", pozitivan je na koronavirus, objavio je u srijedu katalonski klub.

U pitanju je Žan Kler Todibo, francuski defanzivac, javljeno je kasnije.

"Nakon testiranja sprovedenih u utorak poslije podne u grupi od devet igrača koji počinju predsezonu danas, jedan od njih je bio pozitivan na kovid-19. Nema simptoma, dobrog je zdravlja i trenutno je u kućnoj izolaciji", navodi Barsa u saopštenju objavljenom u srijedu ujutro, ne otkrivajući međutim identitet zaraženog igrača.

"Igrač nije u kontaktu sa članovima prve ekipe koja putuje u Lisabon u četvrtak", dodaje Barselona koja u petak igra u četvrtfinalu Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna.

Barselona je obavijestila o ovom slučaju kompetentne sportske i sanitarne vlasti te je utvrdila s kim je sve u kontaktu bio zaraženi igrač.

Devet igrača koji su počeli u srijedu predsezonu, pored Todiboa, su Rafinja, Karles Alenja, Pedri, Fransisko Trinkao, Oriol Rosel, Huan Miranda, Mateus Fernandeš i Musa Vage.

Bonus video: