Gvardiola: Ne možemo da imamo 22 vrhunska igrača, nemamo novca za njih

Siti je dugo bio zainteresovan za čileanskog fudbalera Aleksisa Sančesa koji je na kraju iz Arsenala prešao u rivalski Junajted gdje će zarađivati više od 350.000 funti nedjeljno
0 komentar(a)
Liga šampiona Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Liga šampiona Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2018. 11:10h

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da se transfer politika ovog kluba rukovodi na osnovu definisanog budžeta koji ne omogućava da se u svakom trenutku može dovesti neki vrhunski fudbaler.

Siti je dugo bio zainteresovan za čileanskog fudbalera Aleksisa Sančesa koji je na kraju iz Arsenala prešao u rivalski Junajted gdje će zarađivati više od 350.000 funti nedjeljno.

"Ukoliko želiš da se nadmećeš u sva četri takmičenja, moraš da se suočiš sa povredama. Da bi bio uspješan trebalo bi da imaš 22 vrhunska fudbalera, ali to je preskupo za svaki klub, pa i za Mančester siti. Trenutno nismo u stanju da za nekog igrača platimo više od 100 miliona funti", izjavio je Gvardiola za Skaj sport.

Prema navodima italijanskog Skaja, Siti je blizu angažmana fudbalera Atletik Bilbaoa, Ajmerika Laportea čiji bi transfer iznosio 57 miliona funti i taj način bi bio srušen klupski rekord od 55 miliona koliko je plaćeno Volfsburgu za Kevina De Brujnea.

Siti je lider Premijer lige sa 12 bodova prednosti u odnosu na junajted.

Bonus video: