Budućnost protiv povratnika pred evro-izazov, Sekulić: Nećemo pustiti da meč sa Ludogorecom prođe pored nas

Šampion protiv povratnika na neutralnom terenu na Zlatici - podjela na favorita i autsajdera je jasna, ali sa mnogo opreza "plavi" čekaju otvaranje šampionata

3178 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Budućnost u petak od 20 sati kreće u odbranu titule utakmicom protiv Dečića na otvaranju nove sezone Prve crnogorske Telekom fudbalske lige.

Šampion protiv povratnika na neutralnom terenu na Zlatici - podjela na favorita i autsajdera je jasna, ali sa mnogo opreza "plavi" čekaju otvaranje šampionata.

"Dečić ima dobrog trenera, odličnog motivatora, kvalitetnu ekipu, koja je bitno drugačija i jača nego prošle sezone, kada je igrao u drugoj ligi. Očekujemo veliku borbu, poštujemo svakoga, ali svjesni smo i naših kvaliteta", upozorava Nemanja Sekulić, koji bi sjutra trebalo da debituje u dresu Budućnosti nakon dolaska iz Zete.

"Budućnost je dominirala prošle sezone, bila je najbolja i na mnogo većem nivou u odnosu na ostale. Sada sam se uvjerio koliko je Budućnost velika, na nama je da radimo vrijedno i da slušamo savjete. Kvalitet ne nesporan, samo to treba da pokažemo na terenu".

Duel sa Dečićem je generalna proba i za meč sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, 19. avgusta pod Goricom.

"Meni je veoma važno da igrači u mislima budu samo na utakmici proitiv Dečića, iako je jasno da ne mogu da se potpuno isključe od onoga što ih čeka uskoro. Sjutrašnja utakmica nema mnogo veze sa duelom na evropskoj sceni, ipak je to drugi nivo, a i mi ćemo igrati u drugačijem sastavu, ali očekujem da protiv Dečića napravimo dobru uvertiru", kazao je trener Mladen Milinković.

"Znamo kakav kvalitet ima Ludogorec, ali nećemo se ni uplašiti, niti pustiti da taj meč prođe pored nas. Momci su se prošle sezone borili za izlazak u Evropu, za mečeve u Ligi šampiona i nema sumnje da ćemo dati sve od sebe u srijedu", poručio je Sekulić.

Bonus video: