poruka aleksandra čeferina

Predsjednik Uefe optimista: Igraće se EURO sa navijačima na stadionima

"Imaćemo gledaoce na stadionima. EURO 2020, koje je pomjereno za 2021. trebalo bi da se održi s navijačima i bez promjene formata u 12 evropskih gradova", izjavio je u četvrtak Čeferin u razgovoru za agenciju AFP

2930 pregleda 1 komentar(a)
Čeferin, Foto: AP
Čeferin, Foto: AP

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin se nada da će se Eropsko prvenstvo koje je zbog pandemije koronavirusa odloženo za sljedeću godinu održati u istom formatu i uz prisustvo gledalaca na stadionima.

"Imaćemo gledaoce na stadionima. EURO 2020, koje je pomjereno za 2021. trebalo bi da se održi s navijačima i bez promjene formata u 12 evropskih gradova", izjavio je u četvrtak Čeferin u razgovoru za agenciju AFP.

"Možda ono što nam se čini čudnim danas to ne bude u decembru ili januaru. Imamo još vremena za razmišljanje o tome. Trenutno, zadržavamo isti format i nadamo se i mislimo da ćemo imati gledaoce na stadionima", dodao je Čeferin.

EURO 2020. je trebalo da se održi u junu i julu u 12 različitih gradova Evrope, ali je pandemija koronavirusa prisilila Uefu da ga pomjeri za godinu.

Zahvaljujući tome omogućeno je da se nacionalna prvenstva završe do kraja ljeta iza zatvorenih vrata, kao i Liga šampiona i Liga Evrope, nakon što su sva takmičenja bila suspendovana od marta do juna.

Čeferin je napomenuo kako se ne postavlja pitanje o održavanju EURA iza zatvorenih vrata sljedeće godine iako, osim Francuske gdje je dopušteno da na stadionima bude do 5.000 gledatelja, većina evropskih zemalja organizuje utakmice bez publike.

"Ne želim da pričam o odsustvu navijača, ili o ograničenom broju. Želim da budem optimista, da šaljem pozitivnu energiju i mislim stvarno da ćemo imati gledaoce na stadionima. Ako se to pokaže nemogućim, o tome ćemo razgovarati u datom trenutku", dodao je.

"Ali, iskreno mislim da će se stvari normalizovati prije sljedeće godine", zaključio je.