Dečić testira Budućnost pred evropski izazov

Večeras Dečić - Budućnost (20), sjutra Zeta - Iskra, Sutjeska - Petrovac, Podgorica - OFK Titograd i Rudar - Jezero

2105 pregleda 0 komentar(a)
Petar Vukčević, mlada snaga Budućnosti na desnom beku, Foto: Vijesti
Petar Vukčević, mlada snaga Budućnosti na desnom beku, Foto: Vijesti

Prvoligaška premijera na povratku Dečića u elitu nije onakva kakvu su Tuzani željeli da vide. Iako im u goste dolazi aktuelni prvak, Budućnost, moraće da ga dočekaju na neutralnom terenu (radovi na postavljani reflektora u Tuzima još nisu završeni), i to bez prisustva navijača na stadionu Koma na Zlatici.

Budućnost će, stoga, imati nešto lakši zadatak u prvom ovosezonskom kolu, ali i posljednjem testu pred start kvalifikacija za Ligu šampiona i duel sa Ludogorecom pod Goricom u srijedu. Podjela na favorita i autsajdera je jasna, ali “plavi” sa mnogo opreza čekaju otvaranje šampionata.

- Očekujem jaku i čvrstu utakmicu, Dečić se vraća u Prvu ligu i uradiće sve da pokaže da vrijedi. Imaju dobru ekipu, odlične pojedince, ali mi gledamo nas, fokusirani smo na našu igru i želimo pobjedu - kaže 19-godišnji desni bek Budućnosti Petar Vukčević.

Dečić je tokom kratke pauze između dvije sezone promijenio trenera - u Tuzima je ponovo Edis Mulalić, koji je prije tri sezone umalo odveo tim u Evropu.

- Dečić ima dobrog trenera, odličnog motivatora, kvalitetnu ekipu, koja je bitno drugačija i jača nego prošle sezone, kada je igrao u Drugoj ligi. Očekujemo veliku borbu, poštujemo svakoga, ali svjesni smo i naših kvaliteta - upozorava Nemanja Sekulić, koji bi trebalo da debituje u dresu Budućnosti nakon dolaska iz Zete.

Tuzani tokom pauze možda nisu doveli pojačanja kako je najavljivano u jednom momentu (pominjali su se Kojašević, Ćetković, pa čak i Bećiraj), ali su u Ognjenu Roloviću, Danilu Pešukiću, Matiji Božanoviću, Balši Banoviću, Adrijanu Rudoviću, Danilu Markoviću i golmanu Damiru Ljuljanoviću dobili pouzdane fudbalere.

Svi oni će igračima Budućnosti biti dobar test pred Ludogorec.

- Naravno da mislimo na Ludogorec, ali Dečić nam je u ovom trenutku prioritet i želimo da otvorimo sezonu na najbolji način. Ako pobijedimo Dečić, biće nam lakše da igramo protiv Ludogoreca - naglašava Vukčević.

Budućnost želi da ponovi dominaciju u domaćem prvenstvu.

- Sada sam se uvjerio koliko je Budućnost velika, na nama je da radimo vrijedno i da slušamo savjete. Kvalitet je nesporan, samo to treba da pokažemo na terenu - naglašava Sekulić.

U subotu se igraju preostale četiri utakmice 1. kola - Jezero u Beranama dočekuje Rudar, Zeta i Iskra će testirati jedni druge pred put u Andoru, Sutjeska čeka Petrovac, a Podgorica OFK Titograd.

Bonus video: