Poniženje, smiješno, sumorno: Svjetski mediji o istorijskom šamaru Barseloni

Francuski sportski časopis "L'Ekip" je sinoćnji poraz Barcelone nazvao "istorijskom lekcijom"

6284 pregleda 1 komentar(a)
Kutinjo postiže gol, Foto: AP
Kutinjo postiže gol, Foto: AP

Nakon jučerašnjeg četvrtfinalnog susreta Lige šampiona u kojoj je Bajern s nevjerovatnih 8:2 porazio Barselonu svjetski mediji nisu štedjeli kritike na račun katalonskog kluba i svi se slažu da se radi o "istorijskom poniženju".

"Poniženje", "smiješno", "sumorno" samo su neki do naslova u španskim i svjetskim medijima.

Francuski sportski časopis "L'Ekip" je sinoćnji poraz Barcelone nazvao "istorijskom lekcijom".

Argentinski "Diario Olé" dodaje: "Barselonin dnevnik: Osam golova i eliminacija", a "Klarin" navodi da je njemački klub "zaplesao s istorijskim rezultatom 8:2 protiv Barcelone i Lea Mesija".

Njemački "Bild" piše "8-2! Bayern ponižava Barsu! Mega Miler, Šou Dejvisa i Kutinja".

Britanski mediji se slažu da je Barselona sinoć doživjela poniženje. "Tajms" navodi kako je sinoćnji poraz "poniženje za krhku Barselonu", a "Telegraf" se nadovezuje sa: "Barselona je stigla do dna nakon što je Bajern postigao osam pogodaka u njenom poniženju u Ligi šampiona."

U istom tonu pišu i "Gardijan" koji piše da je "Miler odveo Bajern u pobjedu ponižavajući Barselonu", dok je "San" istakao da su "briljatni Njemci ponizili Mesija i društvo potukavši sumornu Barselonu".

"Dejli Mejl" je još oštriji ističući kako su "igrači Kikea Setijena napravili budale od sebe ovakvim ispadanjem iz Lige šampiona".

Italijanski mediji se nadovezuju: "Gazetta delo Sport" piše da je ovaj poraz Barselone smiješan, "Skaj" dodaje da je "Bajern deklasirao Barsu", a "Korijere delo Sport": "Nevjerovatni Bayern: Osmica Barsi!"

Bonus video: