Mančester siti strahuje od „lavova”

Posljednjeg polufinalistu Lige šampiona odlučiće utakmica između „građana” i Liona, večeras u Lisabonu (21)

9977 pregleda 2 komentar(a)
„Građani” svjesni da samo zajedništvom i velikom borbom mogu do pobjede nad Lionom, Foto: BETA/AP
„Građani” svjesni da samo zajedništvom i velikom borbom mogu do pobjede nad Lionom, Foto: BETA/AP

Posljednjeg polufinalistu Lige šampiona večeras u 21 sat odlućiće utakmica na stadionu Sportinga u Lisabonu, „Žoze Alvaladeu”, gdje je Mančester siti formalni domaćin Lionu.

Favorit je poznat, ekipa Pepa Gvardiole slovi za jednog od najozbiljnijih pretendenata za najveći klupski pehar, ali do završnice elitnog takmičenja niko nije došao slučajno. Lion, ponajmanje.

Svjesni su toga u taboru superbogate ekipe „građana”. Uostalom, pobjeda Lajpciga nad Atletikom, sasvim zaslužena, poziva na oprez.

- Nema unaprijed dobijenih utakmica i u fudbalu je sve moguće. Lion je nokautorao veliki Juventus. Tokom svih godina Lige šampiona nagledali smo se velikih iznenađenja na turnirima Lige šampiona. Eto, mi smo prošle godine eliminisani od Totenhema u četvrtfinalu. Zato je teško predvidjeti kako će se odvijati uitakmice i kakvi će biti rezultati ovog turnira - kazao je Bernardo Silva, pouzdani i sjani vezista Mančester sitija.

„Građani” su sa dvije identične pobjede (2:1), prvi uspjeli da eliminišu Real Madrid Zinedina Zidana u nokaut fazi elitnog turnira. To je Gvardiolinom timu podiglo rejting i do favorita ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

- Liverpul je eliminsan, Real takođe. To nam neće olakšati put do cilja. To da sebe nazovemo favoritima bi bila pogrešna misao. Moramo se maksimalno angažovati i posvetiti prvoj utakmici sa Lionom, znajući da će svaki meč biti pakleno težak. Svaka od ekipa došla je u Lisabon jer to zaslužuje. Moramo zato dati najbolje od sebe da bismo pobijedili i plasirali se u finale - zaključio je Bernardo Silva.

Upravo je Silva bio strijelac jedinog gola u prvoj utakmici sa Lionom u Ligi šampina, ali su „lavovi” dobili taj duel na „Etihadu” sa 2:1. U uzvratnoj utakmici u grupnoj fazi Lige šampiona 2018/2019. godine, u Lionu je utakmica završena remijem (2:2).

- Presrećni smo što smo u grupi najboljih ekipa koje su uspjele da se plasiraju na završnicu Lige šampiona u Lisabonu. Ali, razumijemo da smo to postigli sasvim zasluženo. Lion je u dvomeču pobijedio prvaka Italije, Juventus. Znamo da imamo potrebni kvalitet da se probijemo do završnice ovog turnira, a ne sumnjam ni u želju, samopregor svakog saigrača u borbi za naš cilj - kazao je 31-godišnji defanzivac „lavova” Leo Dibua, koji je igrao u pobjedi Liona nad Sitijem prije dvije godine.

Njegov vršnjak na lijevom beku, Brazilac Marsal prepušta ulogu favorita Sitiju.

- Kupuju najbolje igrače i imaju vrhunskog i trofejnog trenera. Sve to, međutim, imaju Juventus i PSŽ, koji nam 120 minuta u finalu Liga kupa nije mogao dati gol. Nema razloga da ne vjerujemo da ih možemo dobiti u jednoj utakmici - objasnio je Marsal.

Lion, za razliku od želja i vjere u sopstveni kvalitet nije zadovoljan izborom sudije za večerašnji meč. „Lavovi” su uputili protest Uefi zbog određivanja holandskog sudije Danija Mekelija.

To iz razloga, jer bi se u slučaju pobjede Sitija nad Lionom, holandski Ajaks direktno plasirao u grupnu fazu Lige šampiona 2020/2021. i ne bi morao da rizikuje eliminaciju u kvalifikacijama i gubitak ogromne svote novca.

U Lionu se nadaju da će se Maksel Korne, strijelac tri pogotka u prethodna dva meča protiv „građana”, oporaviti od lakše povrede i biti spreman, dok će Siti vjerovatno biti bez sjajnog napadača Aguera.

Bonus video: