Raspucana Sutjeska, Rudar bolji od Budućnosti

Dečić - Sutjeska 1:4, Budućnost - Rudar 1:2, Mladost - Kom Eurozox 0:0, Petrovac - Bokelj 2:1
88 pregleda 0 komentar(a)
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2018. 18:25h

Crnogorski prvoligaši i drugoligaši odigrali su danas nekoliko kontrolnih utakmica.

Lider Telekom 1. CFL, ekipa Sutjeske, raspucana je u pripremnom periodu - izabranici Nikole Rakojevića juče su u Tuzima savladali Dečić sa 4:1. Istim rezultatom Sutjeska je prije tri dana slavila protiv Bokelja.

Epilog duela posljednjeplasiranog i prvoplasiranog tima prvoligaškog karavana mogao je da se nasluti nakon pola sata, kada su gosti golovima Branislava Jankovića i Stefana Denkovića vodili sa 2:0.

U iščekivanju povratka Viktora Trenevskog na kormilo, Tuzani su se probudili u finišu prvog poluvremena, kada su preko još jednog povratnika, napadača Vula Vujačića, smanjili na 2:1.

Puno izmjena bilo je u nastavku, a Sutjeska je preko rezervista, Igora Počeka u 70. i Šalete Kordića u 75. minutu, slavila ubjedljivu pobjedu, koja je po stvorenim šansama mogla da bude još ubjedljivija.

Drugoplasirana Budućnost doživjela je drugi poraz u pripremnom periodu - nakon Iskre, bolji od tima Vladimira Vermezovića bio je Rudar, koji je slavio na terenu Mladosti iz Lješkopolja sa 2:1.

Vermezović je u prvom poluvremenu pružio šansu mlađim igračima, koji su ostavili dobar utisak, zaključivši prvi dio bez golova.

Pljevljaci su, međutim, u nastavku bili bolji od skoro najjače postave Budućnosti, kojoj je zbog lakše povrede nedostajao Petar Grbić.

Vezista Armin Bošnjak donio je u 55. minutu vođstvo timu Miodraga Vukotića, a put ka trijumfu trasirao je napadač Rodoljub Paunović u 71, svojim prvim golom u dresu Rudara. Luka Mirković je četiri minuta prije kraja ublažio poraz Budućnosti.

Mladost i Kom Eurozox igrali su 0:0 na Starom aerodromu, dok je Pretrovac na Jazu slavio protiv Bokelja sa 2:1.

Poveli su Kotorani u 36. minutu golom Pajovića, a preokret su režirali povratnik u redove “nebesko-plavih”, Aleksandar Vujačić u 42. minutu, kao i najbolji strijelac Stefan Đorđević u 67.

Bonus video: