Gol godine u Njemačkoj, Bajern može i nakon minus dva

Bajern nakon 20. kola ima 50 bodova, 14 više od drugoplasiranog Šalkea, a jedan od dva poraza ove sezone u prvenstvu je doživio baš na gostovanju Hofenhajmu
1 komentar(a)
Kingsli Koman, Foto: Reuters
Kingsli Koman, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2018. 19:39h

Bajern je apsolutni lider u Bundesligi! Čak ni dva rana gola Hofenhajma na "Alijanc areni" nijesu mogla da uzdrmaju redove i poremete moral u ekipi Jupa Hajnkesa. Bavarci su već do poluvremena stigti prednost gostiju a u nastavku sa tri gola su dodatno povećali prednost.

Bajern nakon 20. kola ima 50 bodova, 14 više od drugoplasiranog Šalkea, a jedan od dva poraza ove sezone u prvenstvu je doživio baš na gostovanju Hofenhajmu.

I Šalke je u Štutgartu opravdao ulogu favorita i preuzeo je drugu poziciju, pošto Lajpcig nije mogao više od remija na "Red Bul areni" protiv Hamburgera.

Ni Dortmund nije opravdao ulogu favorita, iako je rano poveo. Gosti iz Frajburga su preokrenuli golovima Nilsa Petersena, od kojih je drugi - lob sa preko 40 metara pravo remek djelo, ali su "milioneri" u nadoknadi ipak uspjeli da iščupaju bod.

Keln je prekinuo niz pobjeda i priliku da se ravnopravno u nastavku šampionata bori za opstanak. "Jarčevi" su poveli golom Miloša Jojića, ali nijesu izdržali do kraja i morali su se zadovoljiti bodom.

U posljednjem duelu dana Verder nije uspio da slomi otpor Herte. "Zeleni" su dali gol iz drugog zicera u 10. minutu, ali na njihovu žalost sudije su nakon video pregleda poništili a do kraja utakmice u junaka je izrastao sjajni golman Berlinaca, Tomas Kraft sa nekoliko sjajnih odbrana.

Rezultati:

Bajern - Hofenhajm 5:2 (Levandovski 21, Boateng 25, Koman 63, Vidal 66, Vagner 90 - Ut 3, Gnabri 12)

Borusija D. - Frajburg 2:2 (Kagava 9, Toljan 90+3 - Petersen 21, 68)

Keln - Augsburg 1:1 (Jojić 40 - Kajubi 77)

Lajpcig - Hamburger 1:1 (Bruma 9 - Kostić 29)

Štutgart - Šalke 0:2 (Naldo 14, Harit (penal) 29)

Verder - Herta 0:0

Nedjelja: Bajer - majnc (15,30 h)

Hanover - Volfsburg (18 h).

Petak:

Ajntraht - Borusija M. 2:0

Bonus video: