Zeta leti na Pirineje: Testiranja i u Đironi, Kođo nije dobio vizu

Fudbaleri Zete testirali su se juče u Golubovcima na covid-19, večeras će dobiti rezultate, ali će sjutra po slijetanju u Đironu morati na nova testiranja, prije nego nastave put za Andoru la Velju

6036 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević

Koliko je teško organizovati evropski put u vrijeme pandemije koronavirusa, najžešće će na svojoj koži osjetiti ekspedicije Zete i Iskre, koje naredne sedmice putuju za Andoru na meč pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Osim obaveznih testova na covid-19 koji su, po pravilima Uefe, dužni da odrade u svojoj zemlji uoči puta, a koji u vrijeme početka meča ne smiju da budu stariji od 72 sata, fudbaleri oba tima moraće po slijetanju u Španiju da se odvezu do najbliže bolnice i još jednom se testiraju, s obzirom na to da slijeću na teritoriju Evropske unije.

Oba tima putovače čarter-letovima - od Podgorice do Đirone, nakon čega, po završetku testiranja, slijedi vožnja autobusom do Andore, mikrodržave u vijencu Pirineja.

Zeta već sjutra putuje u Andoru na meč sa Erdoganijem, koji se igra u utorak u 20 sati, dok "program" Iskre počinje dva dana kasnije - putovanje u srijedu, duel sa Santa Kolomom u četvrtak u 19.30.

Fudbaleri Zete danas će dobiti rezultate testova koje su obavili na Trešnjici.

Pravila Uefe kažu: ako je neki igrač pozitivan, ne putuje sa ekipom, tretira se kao povrijeđen.

A šta ako neko iz ekspedicije bude pozitivan na novim testiranjima sjutra u Đironi?

To je scenario koji u Zeti (i u Iskri) ne mogu ni da zamisle, jer bi u tom slučaju bili prepušteni španskim vlastima.

Kosovska Drita je prije četiri dana izgubila službenim rezultatom od sjevernoirskog Linfilda u meču pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona, jer su dva igrača bila pozitivna na koronavirus. Utakmica se igrala u Švajcarskoj, a tamošnje vlasti su odlučile da cijeli tim pošalju u karantin - protivnik je slavio 3:0 bez borbe.

U Zeti, ipak, uoči evropskog puta razmišljaju samo o fudbalu, iako se pred meč u Andori suočavaju sa još nekim, nefudbalskim problemima.

Ofanzivac iz Togoa Elom Kođo Nijaveđi nije dobio dozovolu španskih vlasti za ulazak na njihovu teritoriju i bez vize ne može da putuje u Španiju, odnosno Andoru.

Zeta je bez stranaca, jer Sopo treba da se priključi ekipi tek naredne sedmice nakon neuspjelog transfera u Švedsku, dok je Jamoa dobio papire i može da promijeni sredinu - on je, međutim, i dalje u Podgorici, jer ne može da se vrati u Ganu zbog koronavirusa i restrikcija sa putovanjima.

Zetu su u ovom prelaznom roku napustili lijevi bek Nemanja Sekulić, koji je prešao u Budućnost, te 23-godišnji ofanzivac Stefan Vukčević, koji je potpisao za azerbejdžansku Gabalu.

Nema ni Baošića, Bošnjaka i Goranovića koji su u potrazi za angažmanima, a za sada su stigla samo tri nova igrača - golman Mrvaljević, bek Milić i ofanzivac Kalezić.

Dvojica od njih (Milić i Kalezić) bili su u prvoj postavi u sinoćnjem porazu od Iskre na Trešnjici (1:0), na otvaranju nove sezone Telekom 1. CFL.

Zeta slabija nego prošle sezone počinje evropsku avanturu.

Bonus video: