Barsa je našla trenera: Sve je spremno za dolazak legende na "Kamp nou"

Ronald Kuman potpisaće ugovor na dvije godine

8104 pregleda 1 komentar(a)
Kuman, Foto: Beta/AP
Kuman, Foto: Beta/AP

Sudeći po informacijama iz Španije novi trener Barselone je - Ronald Kuman.

Iako vijesti još nije ozvaničena, španski mediji, koji detaljno prate dešavanja u svlačionici "blaugrane", danas su izašli sa detaljima ugovora.

Kuman će potpisati dvogodišnji ugovor, a ozvaničenje saradnje očekuje se danas nakon sastanka Upravnog odbora.

Aktuelni selektor Holandije snimljen je juče na aerodromu u Barseloni. Zanimljiva situacija vezana je za njegov ugovor sa "lalama" - u ugovoru postoji klauzula, po kojoj Kuman može napustiti selekciju u slučaju poziva Barse!

Kuman je u igračka legenda Barselone - dres "blaugrane" nosio je od 1989. do 1995. godine. Osvojio je četiri titule šampiona Španije i jednu prvaka Evrope. Njegov gol u finalu Kupe evropskih šampiona protiv Sampdorije donio je titulu španskomk klubu.

Na početku trenerske karijere radio je kao pomoćnik u Barseloni, a potom je samostalno vodio Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fejnord, Sautempton, Everton, dok je na klupi Holandije od 2018. godine.

Barselona je u teškoj situaciji - sezona je završena bez trofeja, spominje se odlazak Lionela Mesija, a tokom prelaznog roka očekuje se odlazak velikog broja igrača. Poraz od Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona (8:2) ogolio je sve slabosti kluba

Bonus video: