Lukaku: Želimo trofej, dobro nam ide

Inter se sinoć plasirao u finale Lige Evropa pošto je pobijedio Šahtjor iz Donjecka sa 5:0

1584 pregleda 0 komentar(a)
Lukaku, Foto: Beta/AP
Lukaku, Foto: Beta/AP

Fudbaler Intera Romelu Lukaku rekao je da je cilj njegove ekipe osvajanje Lige Evropa, ali da je Sevilja favorit u finalu.

Inter se sinoć plasirao u finale Lige Evropa pošto je pobijedio Šahtjor iz Donjecka sa 5:0. Lukaku i Lautaro Martines postigli su po dva gola, a strijelac je bio i Danilo Dambrozio.

"Ekipi dobro ide. Svi se trude da daju sve od sebe, naporno smo radili u našem malom trening kampu. Bilo je teško, ali mislim da se sada vide rezultati velikog rada. Fizički i taktički svi igrači su na 100 odsto i možemo da nastavimo, što je dobra stvar", rekao je Lukaku za BT Sport.

"Znali smo da su dobri u kombinacijama i pošto smo dobro držali odbranu nismo imali problema, naša fizička sprema je bila previše za njih. U drugom poluvremenu smo pokazali našu moć i naš stil igre ih je poremetio", dodao je belgijski fudbaler.

Lukaku je ove sezone postigao 33 golova u svim takmičenjima, nakon što je došao u milanski klub na pozajmicu iz Mančester junajteda. On je postao prvi igrač koji je bio strijelac u 10 uzastopnih utakmica u evropskim klupskim takmičenjima.

"Trenutno je sve dobro, lijepo je srušiti rekorde, ali mi smo došli da osvojimo takmičenje, a klub protiv koga igramo u finalu je favorit", rekao je Lukaku.

Inter će u finalu Lige Evropa, u petak od 21 sat, igrati protiv Sevilje, koja je u nedelju uveče pobijedila Mančester junajted sa 2:1.

"Junajted je pokušao sve, imali su zaista dobru sezonu, Ole je obavio dobar posao i igrači su igrali dobro. Probijaju se Mejson Grinvud, Entoni Marsijal i Markus Rašfrod, to sam sve očekivao. Srećan sam zbog njih jer izgledaju sjajno za sljedeći sezonu, u to ne sumnjam", naveo je Lukaku.

Bonus video: