Nastavljena čistka u Barseloni, smijenjen i sportski direktor

Bivši igrač Barcelone i francuske reprezentacije obavljao je ovu dužnost u posljednje dvije godine, a otpušten je samo dan nakon što je Barselona razriješila Kikea Setijena dužnosti prvog trenera

6098 pregleda 0 komentar(a)
Abidal, Foto: AP
Abidal, Foto: AP

Barselona i sportski direktor Erik Abidal postigli su sporazum o raskidu ugovora, objavio je katalonski klub na svom službenom internet portalu.

Bivši igrač Barcelone i francuske reprezentacije obavljao je ovu dužnost u posljednje dvije godine, a otpušten je samo dan nakon što je Barselona razriješila Kikea Setijena dužnosti prvog trenera.

Setijenov otkaz ubrzan je rekordnim porazom 8:2 od Bajerna u četvrtfinalu završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu, a Abidal je takođe postao žrtva te rezultatske katastrofe, jer je Barselona u ovoj sezoni ostala bez ijednog trofeja.

U borbi s Real Madridom izgubila je naslov prvaka Španija, a put u Ligi šampiona i Kupu kralja završila je u četvrtfinalu.

"Klub želi javno zahvaliti Eriku Abidalu za njegovu profesionalnost, posvećenost i predanost te za blisku i pozitivnu prirodu njegovog odnosa sa svim članovima 'blaugrana' porodice", stoji u Barseloninom saopštenju.

Bonus video: