Zeta lako preskočila Pirineje i zakazala put u Luksemburg

Pobjedu su donijeli mladići - 18-godišnjaci Ivan Vukčević i Mijat Lambulić, te dvije godine stariji Lazar Lambulić.

27578 pregleda 95 reakcija 12 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević

Sjajan početak Zete na evropskoj sceni - tim Dejana Roganovića lagano je preskočio pretkvalifikacije za Ligu Evrope, ubjedljivo savladao Engordani u Andori 3:1 i zakazao duel sa luksemburškim Progresom za devet dana u gostima.

Pobjedu su donijeli mladići - 18-godišnjaci Ivan Vukčević i Mijat Lambulić, te dvije godine stariji Lazar Lambulić.

Zeta je, nakon dobrog početka, a potom i malih problema, otvorila utakmicu u posljednjim trenucima prvog dijela, kada je Vukčević pogodio sa 13-14 metara iskosa sa desne strane.

Nije, doduše, bilo baš sve tako lagano za Golubovčane, koji su nakon dvije propuštene prilike Mijata Lambulića u uvodu meča, morali nešto i da odbrane.

Golman Zoran Aković sjajnom paradom je u 41. minutu odbranio udarac glavom Sančesa.

Sve je, ipak, bilo lakše u nastavku, nakon vodećeg gola - domaći su morali da se otvore, a gosti dobili dodatni prostor u napadu

U 54. minutu Mijat Lambulić je duplirao prednost na asistenciju Đinovića.

Treći gol upisao je Lazar Lambulić devet minuta kasnije nakon dodavanja Kalezića.

Sve je bilo riješeno, Roganovićevi fudbaleri već u mislili na Luksemburžane i mogli su u finišu da dopuste sebi i malo opuštanje - prekršaj Ceklića u šesnaestercu nad Sousom u nadoknadi Gomes je iskoristio da sa bijele tačke ublaži poraz Engordanija.

Zeti slijedi utakmica sa Jezerom za vikend, a onda spremanje za put u Luksembug - okršaj sa Progresom zakazan je za četvrtak 27. avgusta.

Engordani - Zeta 1:3

Andora la Velja - Stadion “Komunale”. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Juhin Džaja (Albanija). Strijelci: Gomes (penal) u 90+4 minutu za Engordani, Vukčević u 45, Mi. Lambulić u 54. i L. Lambulić u 63. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Rudler i Spano (Engordani), Ceklić (Zeta).

Engordani: Koka, Aguero, Sousa, Munjos, Rudler, Spano, San Nikolas (67. Lafont), Oliveira, Rame (87. Tešeira), Gomes, Sančes.

Zeta: Aković, Milić, Tuzović, Ceklić, Đinović, Milojko, S. Krstović, L. Lambulić (89. Tripunović), Kalezić, Vukčević (89. Đurović), Mi. Lambulić (81. Ma. Lambulić).

Bonus video: