selektor crne gore objavio spisak igrača za septembarske mečeve

Hadžibegić: Kipar i Luksemburg imaju kvalitet sličan našem

"Siguran sam da će i Islamović, kao i svi igrači koje smo pozivali do sada, donijeti određeni kvalitet nacionalnom timu i da će se na najbolji način uklopiti u naš kolektiv", zaključio je Hadžibegić

9822 pregleda 72 reakcija 12 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da će nacionalni tim u septembru igrati protiv rivala sličnog kvaliteta, te da nijednog trenutka neće potcijeniti Kipar i Luksemburg.

Hadžibegić je objavio spisak igrača na koje računa za dva septembarska meča u kvalifikacijama za Ligu nacija, a na njemu je debitant Dino Islamović. Nema povrijeđenog Marka Vešovića.

"Napokon je došao momenat za novo okuplanje, za nove utakmice reprezentacije. Svi smo se uželjeli, prvo fudbala a onda i reprezentartivnih obavzea i utakmica na najvećem nivou. Raduje nas činjenica što je veliki broj naših reprezentativaca uspio da se sačuva tokom pandemije novog koronavirusa i da su svi zdravi i spremni. Naravno, ne zaboravljamo Marka Vešovića, važnog člana naše grupe, koji zbog povrede koljena neće biti sa nama u narednom periodu. Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na ovom spisku biti zdravi i da će spremni doći na okupljanje reprezentacije koje, siguran sam, sa nestrpljenjem iščekuju već više od pola godine", rekao je Hadžibegić.

Crna Gora 5. septembra gostuje Kipru, a dva dana kasnije Luksemburgu na startu C Lige nacija.

"Svaki start je bitan, pa tako i ovaj u novom izdanju UEFA Lige nacija. U grupi smo sa selekcijama koje imaju kvalitet sličan našem, sigurno su selekcije za respekt i ne smijemo razmišljati na način da bilo koga stavljamo u podređen položaj. Tek kada odmjerimo snage sa njima i kada ih pobijedimo možemo reći da smo bolji. Do tada moramo dati sve od sebe da svakodnevnim radom i trudom obezbijedimo neophodne preduslove da ostvarimo povoljne rezultate", rekao je selektor.

Dino Islamović, napadač Rozenborga, je novo ime. On je u februaru objavio da će igrati za Crnu Goru, nakon što je prošao mlađe selekcije Švedske i upisao jedan nastup za A tim, ali u nezvaničnom meču. 

"Siguran sam da će i Islamović, kao i svi igrači koje smo pozivali do sada, donijeti određeni kvalitet nacionalnom timu i da će se na najbolji način uklopiti u naš kolektiv", zaključio je Hadžibegić.

Pored Kipra i Luksemburga u grupi je i Azerbejdžan.

Crna Gora je posljednji meč odigrala u novembru pod Goricom i u prijateljskom duelu savladala Bjelorusiju.