Euforija, ponos i zebnja: Iskra pod maskama čeka testove i sprema se za evro-debi

Igrači, članovi stručnog štaba i rukovodstva testirani su i danas po slijetanju u špansku Đironu, što je procedura za državljane zemalja koje nisu članice EU

4482 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Iskre na aerodromu u Đironi, Foto: Danilo Mitrović
Fudbaleri Iskre na aerodromu u Đironi, Foto: Danilo Mitrović

Fudbaleri Iskre doputovali su danas u Andoru, gdje ih sjutra čeka prvi evropski ispit u istoriji kluba.

Tim iz Danilovgrada igraće sa Santa Kolomom u pretkvalifikacijama za Ligu Evrope na debiju na međunarodnoj sceni.

Euforija i ponos su pomiješani sa zebnjom, nakon što su tri igrača juče bila pozitivna na testu na koronavirus, zbog čega nisu u kombinaciji za utakmicu.

Igrači, članovi stručnog štaba i rukovodstva testirani su i danas po slijetanju u špansku Đironu, što je procedura za državljane zemalja koje nisu članice EU.

Nakon odrađenih testova, danilovgradska ekspedicija je autobosum "osvajala" Pirineje, smestila se u hotel u iščekivanju rezultata testova, koji će biti gotovi u četvrtak ujutro.

Maske, fizička distanca, poštovanje mjera koje važe na teritoriji drugih zemalja - sve je to ispoštovano, ali sve bi moglo da bude uzalud ako i jedan test bilo kog člana Iskre bude pozitivan.

Kakve probleme to može da izazove vidjelo se na primjeru dva kluba sa Kosova - Drite i Prištine, te Slovana iz Bratislave, čiji je večerašnji duel sa Klaksvikom na Farskim ostrvima odložen, jer je ustanovljeno da fizioterapeut slovačkog šampiona ima koronavirus.

Istu proceduru na istim mjestima kao Iskra, u ponedjeljak je prošla Zeta - testovi su bili negativni, a rezultat pozitivan.

Zeta je sinoć pobijedila Engordani 3:1, na stadionu na kome će Iskra sjutra debitovati u Evropi.

Bonus video: