Šteta što je Budućnost prespavala pola sata...

Podgoričani loše počeli meč, gubili 2:0 već u 25. minutu, pa nisu mogli da stignu Ludogorec, iako su na momente igrali odličan fudbal

28955 pregleda 66 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Prespavanih pola sata skupo je koštalo fudbalere Budućnosti - prvak Crne Gore je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izgubio od Ludogoreca 3:1, ali se nakon 90 minuta pod Goricom teško oteti utisku da tim Mladena Milinkovića nije mogao više.

Počelo je užasno. Nakon što je domaćin izveo početni udarac, bugarska legija stranaca je sakrila loptu preko minut, a Kauli Sousa u 88. sekundi odapeo sa 20 metara i pogodio stativu. Bila je to najava onoga što čeka „plave” - odbrana je bila smušena pod naletima rivala, što se najbolje vidjelo u 12. minutu, kada je Igor Ćuković poklonio gol Iginju Marinu.

Ubrzo je Sousa imao novi zicer, da bi u 25. minutu igrač iz Republike Kongo, Mavis Čibota, majstorski savladao Miloša Dragojevića iz slobodnog udarca sa 18-19 metara.

Budućnost je ni iz čega smanjila - Petar Vukčević je uputio dug centaršut, a Ćuković sa više od 10 metara glavom lobovao Renana za 1:2 u 31. minutu. To je dalo krila Milinkovićevom timu, koji je umalo stigao do izjednačenja. Prvo je Igor Ivanović u 39. minutu šutirao tik pored stative nepomičnog Brazilca, koji se istakao u 40. i 41, braneći vrhovima prstiju šut Ivana Bojovića i Ivanovića direktno iz kornera.

Do poluvremena nije bilo više uzbuđenja, ali nažalost ih nije bilo ni nakon povratka iz svlačionica. Iskusniji momci u zelenim dresovima su držali loptu i tek povremeno dozvoljavali Budućnosti da zaprijeti.

U finišu su pokušali rezervisti Miomir Đuričković i Aleksandar Vujačić, a kada je praktično sve bilo riješeno, Sousa se iskupio za dva promašena zicera i sa 20-ak metara pogodio „malu mrežu” Dragojevićevog gola.

Čini se da je Budućnost mogla više i šteta je samo što nije imala Draška Božovića i Petra Grbića. Pred njima bi „luda šuma” više tresla...

Ovim nije završena evropska odiseja prvaka Crne Gore. Budućnost će takmičenje nastaviti u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ime rivala će saznati na žrijebu 31. avgusta.

Bonus video: