Zetini mladići ne žele da se zaustave pobjedom u Andori

Fudbaleri Dejana Roganovića izbacili Engordani iz Andore, sada hoće isto da urade protiv Progresa iz Luksemburga

6014 pregleda 34 reakcija 1 komentar(a)
Slavlje igrača, stručnog štaba i uprave Zete u Andori, Foto: Instagram.com/fkzetagolubovci
Slavlje igrača, stručnog štaba i uprave Zete u Andori, Foto: Instagram.com/fkzetagolubovci

Ako neki crnogorski klub ima evropsku tradiciju, onda je to Zeta. Prva pobjeda na međunarodnoj sceni, 2007. nad Kaunasom, prvi i za sada jedini plasman u plej-of rundu evropskog takmičenja nekog crnogorskog tima, pet godina kasnije - to su „pečati” kluba s Trešnjice.

Vremena su se promijenila, iz sezone u sezonu Zeta ima sve mlađi tim, manje ambicije, tako da je svaki trijumf veliki uspjeh, pa i protiv tima iz Andore.

Momci Dejana Roganovića prošli su 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, savladavši Engordani u gostima 3:1, uz potpis trojice mladića iz klupske škole fudbala. Ivan Vukčević i Mijat Lambulić imaju po 18, Lazar Lambulić 20 godina.

- Ova pobjeda je veoma značajna i za klub, tako i za nas mlade igrače. Drago mi je što sam postigao gol, prvi na međunarodnoj sceni - kazao je Mijat Lambulić, strijelac drugog gola u Andori.

Za talentovanog napadača gol predstavlja i satisfakciju za sve kroz šta je prošao u prethodnom periodu.

- Pauzirao sam skoro godinu zbog povrede. Vratio sam se, nadam se da će biti još dosta pogodaka - kazao je Lambulić.

Progres Niderkorn je, međutim, mnogo opasniji rival, što je prije tri godine osjetio Glazgov Rendžers, senzacionalnom eliminacijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Jači i mnogo teži rival nas očekuje naredne sedmice. Spremaćemo se za tu utakmicu kao za svaku drugu, daćemo sve od sebe da i u tom susretu ostvarimo pobjedu.

Prije puta u Luksemburg, Zetu čeka gostovanje Jezeru u 2. kolu domaćeg prvenstva. Važan meč, nakon poraza od Iskre na startu...

- Idemo u Berane po tri boda. Igrali smo s njima prijateljski meč, znamo ih, pokazali su da su opasni, pobjedom nad Rudarom. Nećemo ih potcijeniti. Mnogo bi nam značila tri boda - naglasio je Lambulić

Bonus video: