Problem za Crnu Goru: Inčon tražio da Stefan Mugoša ne igra za reprezentaciju u septembru

Kako javlja južnokorejska agencija Jonhap, Mugošin klub Inčon je poslao zvanični zahtjev Fudbalskom savezu Crne Gore da 28-godišnjeg napadača oslobodi obaveza u nacionalnom timu

5772 pregleda 7 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević

Ogromni problemi i neizvjesnost sa koronavirusom mogli bi da spriječe Stefana Mugošu, jednog od naših najboljih fudbalera, da dođe u Crnu Goru na okupljanje repzenetacije za mečeve C Lige nacija sa Kiprom i Luksemburgom, 5. i 8. septembra.

Kako javlja južnokorejska agencija Jonhap, Mugošin klub Inčon je poslao zvanični zahtjev Fudbalskom savezu Crne Gore da 28-godišnjeg napadača oslobodi obaveza u nacionalnom timu.

Mugoša, zaista, ima komplikovanu situaciju oko dolaska iz Južne Koreje. I u normalnim vremenima sa regularnim avio-prevozom, putuje dugo do Crne Gore, koji uz promjenu više letova.

Tek sada, sa znatno redukovanim saobraćajem, uz oštre mjere na svim aerodromima i zemljama, dolazak u Podgoricu i povratak u Inčon sigurno su veoma komplikovani.

Ipak, najveći problem su mjere za sprečavanje širenja koronavirusa, koje su donijele vlasti u Južnoj Koreji za osobe koje ulaze u zemlju - kada se vrati u Inčon, Mugoša bi morao da bude u 14-dnevnoj izolaciji.

Zbog toga je Inčon i tražio da najbolji igrač ne napušta državu.

Mugoša se juče našao na spisku Faruka Hadžibegića za početak novog takmičarskog ciklusa.

Bonus video: