Prvi put u istoriji evropskog fudbala: Klub igra utakmicu sa igračima iz drugih klubova

UEFA je odložila meč i predložila Prištini rješenje - prema novim pravilima, klub može da registruje fudbalere iz drugih klubova kao privremeno pozajmljene igrače, kako bi utakmice mogle da se odigraju, ako koronavirus to ne dozvoli

8471 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nesvakidašnji slučaj, prvi u istoriji evropskog fudbala - utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope odigraće tim sastavljen od igrača koji uopšte nisu članovi kluba!

Kosovska Priština nije u utorak mogla da izađe na teren protiv Linkolna sa Gibraltara, jer je osam igrača bilo pozitivno na koronavirus, a lokalne vlasti su naložili gostima da svi moraju u izolaciju do povratka u zemlju.

Igračima i stručnom štabu nije bilo dozvoljeno ni da uđu u hotel, već su na otvorenom čekali autobus, koji ih je odveo nazad.

UEFA je odložila meč i predložila Prištini rješenje - prema novim pravilima, klub može da registruje fudbalere iz drugih klubova kao privremeno pozajmljene igrače, kako bi utakmice mogle da se odigraju, ako koronavirus to ne dozvoli.

Priština je prihvatila i danas prijavila grupu od 20 igrača iz raznih klubova sa Kosova, koje će voditi Ramiz Krasinići, selektor omladinske reprezentacije.

Takođe, kosovski klub može da zahvali i rivalu iz Gibraltara, koji je prihvatio da igra meč pod novim uslovima, mada je mogao i da odbije i pobijedi službenim rezultatom.

Novi meč je zakazan za subotu od 18 sati.

Bonus video: