Rekonstrukcija - 300 miliona eura za novi Real

Posljednji veliki transfer Real je ostvario ljeta 2014. kada je doveo Hamesa Rodrigesa iz Monaka za 80 miliona.
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2018. 17:44h

Nejmar, Robert Levandovski, Eden Azar, Hari Kejn, David de Hea i defanzivac Real Sosijedada Alvaro Odriozola, na listi su potencijalnih pojačanja Real Madrida na ljeto, piše „Marka”.

„U klubu su shvatili da je potrebna ozbiljna rekonstrukcija i imaće raspoloživih 300 miliona eura za formiranje novog drim-tima”, navodi madridski list.

Za 300 miliona, naravno, ne mogu da se dovedu svi pomenuti igrači, samo Nejmar košta toliko (ili još više, PSŽ ga je doveo za 222 miliona) ali nema sumnje da će gazda Madriđana Florentino Peres, nakon četiri godine zatišja, opet pucati na visoko.

Posljednji veliki transfer Real je ostvario ljeta 2014. kada je doveo Hamesa Rodrigesa iz Monaka za 80 miliona.

Godinu ranije, Garet Bejl je stigao iz Totenhema za 101 milion eura, što je tada bio svjetski rekord po visini obeštećenja, ali su u međuvremenu realizovana četiri jača transfera (Nejmar je prešao u PSŽ, Kutinjo i Dembele u Barselonu, Pogba u Mančester junajted).

Aktuelni evropski prvak na ljeto će se vratiti u tržišnu utakmicu sa najvećima, što mu je omogućilo i zdravo finansijsko poslovanje posljednjih godina, piša “Marka”.

Real nije mnogo kupovao, a prodavao je na veliko - odlasci Anhela di Marije, Mesuta Ozila i Alvara Morate značajno su popunili klupsku kasu.

„Real je prošlu godinu završio u plusu od 178 miliona eura, prema podacima koji su prikazani javnosti. Dodatni prihodi, od TV prava i sponzorskih ugovora, omogući će klubu da agresivnije uđe na tržište, bez bojazni od kršenja Uefinog finansijskog fer-pleja”, navodi „Marka”.

Real igra katastrofalno u novoj sezoni, samo nekoliko mjeseci nakon jedne od najuspješnijig godina u istoriji kluba.

Zaostatak od 19 bodova za Barselonom u prvenstv i ispadanje iz Kupa od Leganesa, uzdrmali su poziciju trenera Zinedina Zidana. Spekuliše se i o budućnosti najboljeg igrača, Kristijana Ronalda, a Liga šampiona je jedina šansa da se spasi sezona.

Bonus video: