Budućnost žali, Adžić: Sa navijačima bi sve bilo drugačije

Štoper Budućnosti Vladan Adžić žali zbog poraza od Ludogoreca

9935 pregleda 49 reakcija 5 komentar(a)
Adžić na utakmici sa Ludogorecom, Foto: Savo Prelević
Adžić na utakmici sa Ludogorecom, Foto: Savo Prelević

Kad god da igraju protiv jačih i mnogo bogatijih klubova od sebe, gotovo svi crnogorski predstavnici u UEFA takmičenjima sa previše respekta uđu u meč.

Da li je u pitanju strah, neiskustvo ili nešto treće, sada fudbalerima Budućnosti više nije ni bitno. Mogu samo da žale što protiv Ludogoreca nisu od 1. minuta igrali hrabro, bez straha i kalkulacija, jer bi se sada možda spremali za duel sa Mitjilandom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ne čekali rivala u istoj rundi Lige Evrope.

Ludogorec je na startu meča pod Goricom radio šta je htio, postigao dva gola i mogao još toliko, ali je pogodak Igora Ćukovića, koji je došao iz stihijske igre, probudio pulene Mladena Milinkovića.

Do poluvremena su imali tri šanse da izjednače, u nastavku takođe napadali, ali nisu mogli da ugroze šampiona Bugarske.

- Žao nam je što nismo prošli u 2. kolo. Imali smo nekoliko problema, ali da smo imali još desetak dana, sigurno bismo bili potpuno spremni. Nedostajale su nam još dvije-tri prijateljske utakmice da dostignemo formu. Ako tome dodamo da smo skoro mjesec bili izolovani, a neki prije toga i 14 dana bili u samoizolaciji, to je moralo da se odrazi. Da toga nije bilo, sada bi se drugačije pričalo o utakmici protiv Ludogoreca - rekao je Vladan Adžić.

Štoper Budućnosti naglašava da je Budućnost pokazala da može da igra protiv tima iz Razgrada.

- Mogli smo do boljeg rezultata, jer smo imali tri izgledne prilike za izjednačenje. Odsustvo Draška Božovića i Petra Grbića za nas je bio veliki hendikep. Raduje što su mladi Bojović i Terzić pokazali da na njih može veoma ozbiljno da se računa. Falili su nam navijači, pun stadion. Mislim da bismo uz njihovu energiju dali više - poručio je Adžić.

Bonus video: