Analiza poraza od Ludogoreca, Milošević: Budućnost je na početku procesa, imamo podršku

“Osjećam podršku predsjednika, kao i svih drugih. Podrška postoji, ili možda griješim, ali koliko osjećam - ima je”, rekao je Milošević

17863 pregleda 33 reakcija 10 komentar(a)
Sa meča Budućnost - Ludogorec, Foto: Savo Prelević
Sa meča Budućnost - Ludogorec, Foto: Savo Prelević

Budućnost ponovo nije uspjela da napravi iznenađenje, da pobijedi boljeg od sebe, da napravi rezultatski pomak na evropskoj sceni.

Nisu podgorički "plavi" potpuno razočarali i podbacili, imali su dobre momente, ali nisu ozbiljno ugrozili prolaz Ludogoreca u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona...

Trener Mladen Milinković je naglasio da je iskustvo jedan od faktora zbog kojih je Budućnost još daleko od ozbiljnije priče, te da igračima fale jake utakmice...

“Ovako da pričamo svake godine iz godine u godinu pokušali smo nismo uspjeli – to ne ide. Potrebno je napraviti neke korake, potrebne su mečevi sa jačim protivnicima, i naravno pratiti moderne trendove”, kazao je Milinković.

I kvalitet Ludogoreca je nesporan, mnogo veći nego što ima Budućnost.

“Njima sa klupe uđu dvojica boljih igrača od onih koji su bili u startnoj postavi. Oni imaju taj luksuz da računaju na 20-25 kvalitetnih fudbalera, što nema nijedan klub ne samo iz Crne Gore nego i sa ovih prostora”.

Budućnost je u meč praktično ušla sa dva gola zaostatka, a to je teško nadoknadiv minus i protiv slabijih timova nego što je Ludogorec.

“Koliko god zvučalo kao neki kliše – rezultat je mjerilo svega. Nedostajalo nam je hrabrosti i znanja na početku. To nije slučajno, to je vjerovatno zbog cijele situacije i jačine protivnika. Nismo imali opuštenost i sigurnost na startu. Kasnije smo igrali dobro – ali ne dovoljno dobro da bi izbacili Ludogorec”, kazao je sportski direktor Zvezdan Milošević.

Milošević je naglasio da je Budućnost na početku stvaranja tima, koji bi na evropskoj sceni mogao da pokaže više nego do sada i svih ovih godina.

“To je proces koji će da traje dok ne budemo ono što želimo i dok ne budemo mogli da iznenadimo neke druge, a ne nas same, i da izbacimo ekipu kakva je, recimo, Ludogorec”, rekao je Milošević.

Da li u tom procesu postoji podrška onih koji vode klub – predsjednika Mijača i Glavnog grada.

“Osjećam podršku predsjednika, kao i svih drugih. Podrška postoji, ili možda griješim, ali koliko osjećam - ima je”, rekao je Milošević .

Milošević ističe da je pravilo o ograničenju stranaca i obaveznom prisustvu dvojice igrača mlađih od 21 godine u prvom timu na mečevima domaćeg šampionata ograničavajući faktor za sve ekipe koje igraju u Evropi.

“Obaveza da igraju dva fudbalera ispod 21 godine predstavlja problematiku. Recimo, možemo da dovedemo dva dobra igrača iz inostranstva koji mogi da nastupaju u evropskim utakmicama, ali zbog ove vrste ograničenja ne bi mogli da budu u sastavu za domaće mečeve. U prvenstvu ne igra najbolji tim, već najboljih devet ili 10 fudbalera. Razumijem razmišljanje i cilj svega toga, ali smo u procjepu – da zadovoljimo sve, ali prije svega da zadovoljimo Budućnost. Nas i naše navijače zanimaju rezultati, koji se vjerovatno ostvaruju sa najboljim igračima”, rekao je Milošević.

Bonus video: