Mbape pred najveću utakmicu: Moja misija je da stvaram istoriju za Francusku

PSŽ u nedjelju (21) igra sa Bajernom za prvu titiulu prvaka Evrope

9135 pregleda 5 komentar(a)
Mbape, Foto: REUTERS
Mbape, Foto: REUTERS

Napadač PSŽ-a Kilijan Mbape želi da ispiše istoriju za Francusku u finalu Lige šampiona - želi da u domovinu donese pehar koji se čeka 27 godina, od trijumfa Olimpik Marseja.

"Zato sam ovdje, želim da stvaram istoriju za moju zemlju. Ovo je šansa. Došao sam u Pariz 2017, imao sam nekoliko razočaranja, a plasmanom u finale sam pokazao, kao i cijeli tim, da nismo odustali. Moja misija je da pobjeđujem za klub i Francusku", kazao je Mbape.

PSŽ u nedjelju (21) igra sa Bajernom za prvu titiulu prvaka Evrope, dok Bavarci žele šesti naslov.

"Ovo je posebna prilika u posebnom momentu. Ovo ćemo pamtiti cijelog života, ovakav meč, ovakav turnir u teškom momentu za cijeli svijet", kazao je Mbape.

Tomas Tuhel je kao trener Borusije pokušavao da prekine dominaciju Bajerna njemačkim fudbalom. Sada ima šansu da spriječi Bavarce u najvećoj utakmici...

"Ekipu pripremam na isti način kao i za ostale mečeve. Juče smo odradili taktički trening, danas je rutina. Radili smo kovid test, trenirali na stadionu, radimo samo na osnovnim elemente igre tako da igrači budu sigurni i srećni prije meča. Ovo je finale protiv velikog tima i ne želimo da mijenjamo navike igrača. Biće teško, Bajern ima mnogo individualnog kvaliteta, igra sa intenzitetom. To je Bajern, to je veliki tim, uvijek će biti malo prostora. Ipak, uvijek može da se nađe rješenje - a moramo da igramo rasterećeno, koliko je moguće, samopouzdano, da nađemo ključna rješenja u pojedinim momentima", rekao je Tuhel.

Bonus video: