Ivanović srušio Sutjesku - treća vezana pobjeda Budućnosti u derbiju

Budućnost - Sutjeska 1:0, Iskra - Dečić 0:0, OFK Titograd - Rudar 3:1, Petrovac - Podgorica 0:1 u mečevima 2. kola Telekom 1. CFL. Podgorica sama na vrhu

35889 pregleda 45 reakcija 9 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola Ivanovića, Foto: Vijesti
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola Ivanovića, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.08.2020. 20:53h

Budućnost je pobijedila Sutjesku sa 1:0 u derbiju 2. kola Telekom 1. CFL i na startu sezone najavila da će iz prvog plana tražiti odbranu titule.

Zaslužena pobjeda tima Mladena Milinkovića - Podgoričani su derbiju sporog tempa, sa mnogo prekida, po sparnom vremenu, više željeli pobjedu od Nikšićana, tražili su gol, za razliku od protivnika koji je, barem se činilo tako, bio zadovoljan i sa 0:0.

Odluka je pala u 81. minutu - Igor Ivanović je odigrao dupli pas sa Draškom Božovićem, defanzivci Sutjeske ispadali su i kasnili jedan za drugim, a golman Vladan Giljen je morao da izvadi loptu iz mreže.

Ovo je treća uzastopna pobjeda Budućnosti protiv Sutjeske - treća bez primljenog gola, treća otkada je Milinković na klupi.

foto: Vijesti

Derbi je inače, imao dimaničan početak, ali je već poslije 15-ak minuta uslijedio očekivani pad tempa.

Domaći su bili opasniji sa loptom u nogama, gosti iz kontranapada, kada je i stigla najveća šansa u prvom dijelu - Osmajić je u 15. minutu nakon akcije Ćetkovića i Kojaševića uzdrmao prečku.

Budućnost, koja je bila opasna u 9. minutu nakon sjajne individualne akcije Ivanovića, najbliža golu u prvom dijelu bila je u finišu - akcija Bojovića i udarac Moraitisa iz izgledne pozicije, preko gola.

U nastavku, nezanimljiva utakmica, sa nekoliko oštrih startova, a štoper Sujeske Aleksandar Šofranac dobro je prošao sa samo žutim kartonom nakon opasnog starta nad Lukom Mirkovićem.

Budućnost je zaprijetila u 56. minutu, kada je Draško Božović loše šutirao iz povoljne pozicije.

Domaći su bili sve konkretniji, Milinković je uveo Vujačića u napadu, a kao epilog stigao je pogodak u 81. minutu.

foto: Vijesti

Sutjeska, koja je prespavala najveći dio nastavka, probudila se tek nakon primljenog gola, a dobru šansu za izjednačenje propustio je Osmajić.

Budućnost je mogla i do 2:0, rezervista Mijović propustio je dobru šansu u nadoknadi.

Nakon dva odigrana kola, na vrhu je usamljena Podgorica - ekipa Milorada Pekovića zabolježila je drugu pobjedu u dva kola i jedina je sa maksimalnim učinkom.

Šaleta Kordić je u 75. minutu srušio Petrovac pod Malim brdom.

U duelu Rudara i OFK Titograda viđen je "rafal" napadača Budućnosti Strikovića, koji je na privremenom radu u Pljevljima - pozajmljeni igrač Rudara sva tri puta je pogodio mrežu Podgoričana i donio trijumf svom timu od 3:1.

Iskra i Dečić igrali su u Danilovgradu 0:0.

Rezultati

Budućnost - Sutjeska 1:0

Ivanović 81.

Rudar - OFK Titograd 3:1

Striković 42, 53, 62. - Popović 43.

Iskra - Dečić 0:0

Petrovac - Podgorica 0:1

Kordić 75.

Juče

Jezero - Zeta 1:1 (0:1)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: