Flik: Kompletna timska igra i najbolji golman na svijetu

Bajern je u Lisabonu, šesti put u klupskoj istoriji postao prvak Evrope, pošto je u finalu Lige šampiona pobijedio Pari Sen Žermen sa 1:0

5977 pregleda 0 komentar(a)
Flik na rukama igrača, Foto: AP
Flik na rukama igrača, Foto: AP

Trener Bajerna Hansi Flik rekao je da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala u finalu Lige šampiona i pobjedi protiv Pari Sen Žermena.

"Utakmica je bila visokog tempa, sa šansama na obje strane. Mi imamo najboljeg golmana na svijetu Manuela Nojera i on nas je u određenim trenucima ostavio u meču. Ono što je sjajno je to kako je ekipa igrala, pošto se mnogo ljudi pitalo kako će se Bajern braniti protiv onako impresivnog napada. Mislim da smo u tom pogledu bili veoma dobri. Imali smo dobar stav u ekipi i to je sjajno vidjeti", rekao je Flik.

Bajern je u Lisabonu, šesti put u klupskoj istoriji postao prvak Evrope, pošto je u finalu Lige šampiona pobijedio Pari Sen Žermen sa 1:0.

"Mi zaista otežavamo posao protivnicima, kada razmislite kako smo radili u defanzivi do 92. minuta. Robert Levandovski je jurio za loptom, to je bilo nevjerovatno. Ovo je bila kompletna timska igra", naveo je trener Bavaraca.

On je pohvalio strijelca jedinog gola Kingslija Komana.

"Možda je ove sezone konačno izašao iz sjenke Franka Riberija i Arjena Robena. Kingsli je nevjerovatno talentovan, a pokazao je da zna i da postiže golove", naveo je on.

Flik je dodao da nije postavio rok do kada treba da se završi proslava titule.

"Treba da slavite kada nešto osvojite. Morate da napravite proslavu i ne znam kada će se ta zabava završiti", naveo je trener.

Bajern je ove sezone osvojio triplu krunu, pošto je osim Lige šampiona bio najbolji i u Bundesligi i Kupu Njemačke.

Bonus video: