utakmica visokog rizika

Zvezda u Tirani, Albanci se pribojavaju novog drona?

Kako piše albanski portal Panorama, a prenosi Tanjug, na stadionu će moći da budu samo osobe s dopuštenjem FS Albanije, a okupljanja navijača na ulicama i trgovima u blizini stadiona neće biti dopušteno

4856 pregleda 1 komentar(a)
Ovako je bilop u Beogradu 2014., Foto: Printscreen
Ovako je bilop u Beogradu 2014., Foto: Printscreen

Policija u Tirani poduzela je dodatne sigurnosne mjere za dvoboj drugog kola kvalifikacija za Lige šampiona albanskog prvaka Tirane i Crvene zvezde, koji se igra u utorak od 20 sati, a srpska agencija Tanjug tvrdi da se Albanci pribojavaju nove upotrebe drona nad stadionom.

Navodno je klub Tirana upozorio policiju da bi "određene osobe dronom mogle da istaknu političku poruku protiv Srbije" kao što se to dogodilo 2014. godine na utakmici kvalifikacija za EURO između Srbije i Albanije na stadionu Partizana u Beogradu. Tada se nad stadionom spustio dron sa zastavom Velike Albanije i izazvao prekid susreta.

Kako piše albanski portal Panorama, a prenosi Tanjug, na stadionu će moći da budu samo osobe s dopuštenjem FS Albanije, a okupljanja navijača na ulicama i trgovima u blizini stadiona neće biti dopušteno.

Policija će blokirati i ulice za pješake i vozila dva sata prije početka utakmice i dva sata nakon završetka.

Dvoboj Tirane i Crvene zvezde igra se u utorak u 20 sati na novom stadionu "Air Albania" bez gledalaca.

Preporučujemo za Vas