Golgeterski bum Vuka Strikovića: Tri gola za 20 minuta u trećem meču u karijeri

Došao sam u Rudar da sakupljam minute, da budem što više na terenu i da stičem iskustvo koje mi je potrebno - rekao je 18-godišnji napadač

5100 pregleda 7 komentar(a)
Striković postiže treći gol protiv Titograda, Foto: Dejan Kandić
Striković postiže treći gol protiv Titograda, Foto: Dejan Kandić

Rudar je u drugom kolu upisao prvu pobjedu u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi, a nakon duela s OFK Titogradom samo se priča o podvigu mladog napadača Vuka Strikovića.

Momak rođen 10. juna 2002. je zablistao i postigao het-trik za tek nešto više od 20 minuta - u trijumfu 3:1 je bio strijelac u 42, 53. i 62. minutu i teško da je mogao da zamisli bolji početak seniorske karijere...

- Iskreno, nisam se ovome nadao. Želio sam samo da odigramo dobro, da kao tim uradimo sve da pobijedimo i vjerovao sam da ćemo to uspjeti. Ali, da postignem tri gola - ljepše nije moglo - kaže za „Vijesti” Striković.

Sva tri Strikovićeva pogotka su priča za sebe. Kod prvog je ispratio i dočekao grešku protivničkog defanzivca, kod drugog je zatresao mrežu glavom, a potom i udarcem desnom spoljnom pogodio dalji ugao golmana Sergeja Joksimovića.

- Sva tri gola su bila različita i drago mi je zbog toga. Radim na sebi, znam da napadač mora i da razmišlja o potezima protivnika i da uvijek mora da bude „budan”, jer greške su moguće. Dočekao sam je, pogodio i dodatno dobio na samopouzdanju. Presrećan sam kako sam počeo u Rudaru, vjerujem da mogu samo da napredujem u timu iz Pljevalja - istakao je Striković.

On je dijete Budućnosti, a u klub iz grada pod Golubinjom je stigao da bi - igrao.

- Protiv Jezera sam na premijeri bio na terenu 70 minuta, sada u duelu s Titogradom 75. Zato sam i došao u Rudar - da sakupljam minute, da budem što više na terenu i da stičem iskustvo koje mi je potrebno. Svjestan sam da je još mnogo rada ispred mene, ali u Rudaru smo svi na istom zadatku i djelujemo i ponašamo se kao prava ekipa - jasan je Striković.

Rudar je imao problema u predsezoni. Baš kao i prošle godine u ovo vrijeme, tim se kasno okupio, pa je trener Vuko Bogavac (koji je takođe kasno došao) morao da sve probleme rješava u hodu.

- I dalje se upoznajemo. Vidjelo se to u Beranama u meču s Jezerom kada smo poraženi, vidjelo se i protiv Titograda, mada je bilo mnogo bolje, čak smo mogli i ubjedljivije da slavimo. Tek smo na početku, a mislim i da će nam reprezentativna pauza dobro doći da se uigramo i da će nakon nje sve biti bolje. Najvažnije je da je atmosfera u klubu odlična, jer je ona preduslov za uspjeh - kaže Striković i dodaje:

- Rudar je veliki klub i uvijek mora da ima visoke ambicije. Uz sve probleme koje smo imali pred početak sezone, mislim da imamo kvalitet da se borimo za plasman na evropsku scenu. Siguran sam da je to realan cilj - zaključio je 18-godišnji fudbaler.

Striković je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor s „rudarima”, a Budućnost nakon toga ima pravo da ga vrati u Podgoricu ako to bude željela.

Bonus video: