Svjetski mediji o Mesijevoj odluci: Crni dan za Barselonu, totalni rat...

"Mundo Deportivo" navodi i kako je Mesi nazvao trenera Mančester sitija Pepa Gvardiolu da razgovara s njim o svom potezu

3930 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Naslovnica Mundo deportiva, Foto: Printscreen
Naslovnica Mundo deportiva, Foto: Printscreen

Leo Messi je u srijedu na naslovnicama svih španskih novina nakon što je obavijestio da želi da napusti Barselonu.

Naslovnica "Mundo Deportiva" je crne boje s naslovom: "Mesijeva bomba: On želi da ode".

Taj list donosi priču dana i objašnjava kako je Barsa tražila od Mesija da razmotri odluku i želi da 33-godišnji Argentinac da završi karijeru na Nou kampu.

"Mundo Deportivo" navodi i kako je Mesi nazvao trenera Mančester sitija Pepa Gvardiolu da razgovara s njim o svom potezu.

Naslovnica "Sporta" donosi: "Totalni rat! Nadaju se da će Mesi ovo ljeto postati slobodan igrač zahvaljujući klauzuli u svom ugovoru."

Naslov na "Marki" je jednostavan: "Želim da odem iz Barselone".

"Marka" piše nešto više o ratu između Mesija i Barselone zbog razilaženja u mišljenjima oko klauzule u njegoovm ugovoru. Katalonci tvrde da je ona istekla 10. jula, ali Mesi misli da bi trebala da bude produžena zbog toga što je i sezona trajala duže.

"Besplatno ili s klauzulom? Vruća pravna bitka", ističe "Ole" najavljujući rasprave stručnjaka o tome vrijedi li klauzula iz Mesijevog ugovora ili je pak istekla 10. jula.

"Sport" tvrdi da su PSŽ, Mančester sity, Inter i Mančester junajted moguće destinacije za Mesija.

"Zbogom preko birofaksa" naslov je na sportskom dnevniku "AS" uz sliku Mesija na kojoj izgleda tužno.

I u svjetskim medijima je priča dana želja Mesija da ode iz kluba gdje je igrao 20 godina i čiji je najbolji strijelac svih vremena.

Tako francuski sportski "L'ekip" na naslovnici ima Mesijevu fotografiju i "Zbogom" s upitnikom. Osim toga, piše kako su Barsini navijači u šoku i nagađa gdje bi Argentinac mogao nastaviti karijeru.

I "France football" nagađa gdje bi Mesi mogao da ode Barselone, a o njegovoj želji za napuštanjem katalonskog kluba piše kako je prati niz pitanja.

Vodeći italijanski sportski list "Gazeta dello Sport" je u istom tonu s naslovom "Mesi odlazi" te dodaje da najviše izgleda da ga dovedu imaju PSŽ i Mančester siti dok je i Inter u igri.

Bonus video: