Da probamo da povećamo, a ne da sačuvamo prednost

Sutjeska ulazi u drugu polusezonu sa rekordnom razlikom od 13 bodova u odnosu na drugoplasiranu Budućnost
2 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2018. 14:35h

Sutjeska se u Igalu priprema za proljećnu polusezonu u kojoj će pokušati, ne da zadžri, već i da poveća rekordnu razliku od 13 bodova u odnosu na Budućnost, poruka je trenera Nikole Rakojevića.

“Ta prednost je ostvarena odnosom igrača na terenu, ponašanjem i pravim pristupom igri. Zato smo je i zaslužili. Ne pada nam na pamet da čuvamo prednost, probaćemo da je povećamo, a samim tim ćemo igrati kao da je prvenstvo tek počelo, kao da krećemo od nule", kazao je Rakojević za sajt Sutjeske.

Lider je odigrao polusezonu za pamćenje, barem u prvenstvu - uz 13 bodova prednosti Nikšićani su oborili i neke rekorde, postigli su najviše golova (32), primili najmanje (sedam), imaju napadača koji je najbolji strijelac lige (Igor Ivanović, devet golova), golmana koji je čuvao mrežu netaknutom preko hiljadu minuta (Vladan Giljen).

"Probaćemo da poboljšamo nivo igre u odnosu na prethodnu polusezonu, to je prije svega obaveza svih nas, jer ako smo napravili nešto dobro, a imamo potencijal i mislimo da možemo još bolje, onda to treba i da pokušamo”, ističe Rakojević.

Nikšićani su sačuvali ekipu koja je dominirala jesenas, a povratnici u klub, desni bek Miloš Radulović i napadač Šaleta Kordić, dodatno su pojačali konkurenciju.

"Bez obzira ko dođe nikad ga ne tretiram kao pojačanje, nego kao novog igrača koji je došao, i samo od njega zavisi kako će da se pokaže i izbori za startnih 11", poručuje trener Sutjeske.

Sa prvim timom se priprema i nekoliko igrači iz omladinskog pogona.

"I za njih važi isto kao i za nove igrače koji su došli, sami moraju da se dokažu. Sve će zavisiti isključivo od njih i njihovog zalaganja”.

Sutjeska je juče u prijateljskom meču savladala Bokelj sa 4:1, u subotu će se sastati sa Dečićem, a 2. i 3. februara učestvovaće na turniru u Gabeli, u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Hajdukom iz Splita, Zrinjskim i domaćim GOŠK-om.

Bonus video: