Iskra sa Lokomotivom: Šansa da se uradi nešto veliko

"Ne vidim razlog za strah, želimo da prođemo i ovu prepreku", kaže trener Danilovgrađana Aleksandar Nedović

5338 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

Iskra je prolaskom u drugu rundu kvalifikacija Lige Evrope kupila mir koji bi mogao da joj bude od velike koristi pred mnogo ozbiljniji zadatak koji je čeka sjutra veče.

Gost na stadionu pod Goricom je Lokomotiva iz Plovdiva, dvostruki uzastopni osvajač Kupa Bugarske, tim koji u svojim redovima ima desetak internacionalaca i koji je bez sumnje došao u glavni grad Crne Gore s ulogom favorita.

"Lokomotiva je veći izazov nego Santa Koloma. Ima dvije pobjede na startu prvenstva Bugarske, skup je velikog broja stranaca, ali jedan je meč, domaćini smo - možda je ovo i utakmica karijere mnogim igračima. Da ne budem lažno skroman, i meni kao treneru. Želim da se izmjerimo na evropskom nivou, da pokušamo da crnogorskom fudbalu donesemo još jednu radost. Ovo podneblje zaslužuje uspjehe, samo treba da sav kvalitet i talenat izađu na površinu", kaže trener Danilovgrađana Aleksandar Nedović.

Rasterećenost bi, dakle, mogla da bude najveći adut.

"Imamo šansu, na papiru je Lokomotiva favorit, ali na terenu je lopta jedino mjerilo. Mi jesmo napravili istorijski rezultat, ispunili smo klupski cilj izlaskom u Evropu i plasmanom u prvo kolo, ali ne vidim razlog za strah. Moramo da uradimo sve da preskočimo i ovu prepreku", istakao je Nedović.

Dobre vijesti su stigle danas nakon što je kompletna ekipa bila negativna na testiranju na koronavirus.

Tako u sjutrašnji meč (20 časova) Iskra ulazi jača nego što je bila u Andori, jer su spremni i Zoran Petrović i Kohei Kato.

"Kompletni smo, i s igračima koji su sada tu možemo i da mijenjamo ritam meča, formaciju... Neke smo i odmorili nakon što su odigrali najviše minuta, samo da bismo bili spremni na pravi način za Lokomotivu. U prvenstvu jedan ili tri boda i mogu da se nadoknade, a u Evropi popravnog nema", jasan je trener Iskre.

A šta može da se očekuje od Lokomotive?

"Igra u formaciji 3-5-2 i ima jasan plan od prvog do 90. minuta. Ali, i mi smo tu da zatvorimo dobre stvari protivnika. Ponajbolji igrač bugarske ekipe je hrvatski napadač Ante Aralica, kapiten Dimitar Ilijev drži konce igre u svojim rukama, to je polušpic starog kova, plemenit igrač... Znamo sve o njima, daćemo 120 odsto, pa kako bude", najavljuje 41-godišnji stručnjak.

Ivan Vuković, jedan od najiskusnijih u timu Iskre, želi da ekipa da sve...

"Očekuje nas lijepa utakmica u kojoj mnogo više možemo da dobijemo nego da izgubimo", rekao je Vuković. Lokomotiva je jednom bila prvak Bugarske (2004), a prije dvadesetak dana je osvojila Superkup pobjedom nad Ludogorecom. Bilo je 1:0 u Razgradu, i to golom Ilijeva u 89. minutu...

Bonus video: